Bizimle İletişime Geçin

Dizi

The Changeling #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

Apple TV+’ın yeni gerilim/fantastik temalı dizisi The Changeling, 8 Eylül tarihinde yayınlandı.

Apple TV+’ın yeni gerilim/fantastik temalı dizisi The Changeling, 8 Eylül tarihinde yayınlandı.

Zorlu geçen çocukluk ve gençlik yıllarının ardından iki kitap tutkunu Apollo ile Emma birbirini bulur ve evlenirler fakat geçmişlerinden getirdikleri bazı gizemler peşlerini bırakmaz. Emma’nın bir büyücü ile yaptığı anlaşma sonucu başına gelenler Apollo’yu çocukları için bir yolculuğa çıkmaya zorlar ve bu sayede babasından miras kalan kabuslar ve kitaplarla tekrar bir araya gelir.

Başrollerinde LaKeith Stanfield, Victor LaValle, Clark Backo, Adina Porter, Elena Hurst gibi isimleri izlediğimiz dizinin yönetmen koltuğunda Jonathan van Tulleken oturuyor. Hikayenin senaryoya uyarlaması ise Kelly Marcel tarafından yapılmıştır.

Dizi, Victor LaValle tarafından 2017 yılında yazılan aynı isimli kitaptan uyarlanmıştır. Diziye ismini veren “changeling” (yani değiştirilen), halk masallarında periler veya troller tarafından gerçek çocukla değiştirilen yedek çocuk anlamına gelmektedir. Dizi alt metin olarak ebeveynliğe odaklanıyor ve bunu alegorik bir anlatımla izleyicilere sunuyor. Başta ilgi çekici olan hikaye, ilerledikçe fazla klişe ve mantık hatalarına maruz kalıyor. Zamanda çok fazla ileri geri yapıldığı için sadece vakit geçirmek için izlenmeye pek uygun değil, ilk bölümde bile olay örgüsü başlamadan aralarında bağlantı kuramadığımız detaylar fazla. Hem mitolojiden hem günümüzden parçaları olan dizinin akıcılığına müdahale eden çok fazla engel var.

Hikâye hakkında daha detaylı bilgi sahibi olup, izlemeye karar vermek için ilk bölümün özetini yazının devamından okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

1. Bölüm

SPOILER İÇERİR

5 Temmuz 1825 tarihinde dinini özgürce yaşamak isteyen 52 kişi, Restauration ismini verdikleri gemiyle Norveç’ten Amerika’ya doğru yola çıkarlar

2010 senesinde Queens’te bir kütüphanede rafların arasında gezinen Apollo’yu görüyoruz. Kütüphane görevlisi Emma’nın yanına gider ve onu yemeğe davet eder. Birkaç kez sormasına rağmen Emma’dan her seferinde “hayır” cevabını alır.

Sonrasında 1968 yılına gideriz ve polis memuru Brian West’in bir modellik ajansına giriş yaptığını görürüz. Sekreter Lillian’a ajansın sahibi Arsenyev ile görüşmeye geldiğini söyler, polisin sekretere olan ilgisini fark eden patron, Lillian’ı kovar ve ardından polis çeşitli suçlardan tutuklanır.

Apollo her kütüphaneye geldiğinde Emma ile konuşmaya çalışır ve en sonunda bir yemeğe çıkarlar. Emma süresiz olarak Brezilya’ya gideceği için yemek teklifini kabul etmemiştir ve bir haftanın sonunda havaalanında vedalaşırlar.

Yine geçmişe dönüyoruz, Brian yıllarca Lillian’ın peşinden koşar ve en sonunda 1977 yılında görüşmeye başlarlar ve evlenirler. İkisi de zor çocukluk dönemleri geçirmiş iki kişidir hatta

Lillian’ın kardeşi gözlerinin önünde polisler tarafından öldürülmüştür. Evliliklerinde bir çocukları olur, Apollo.

Apollo 4 yaşlarındayken babası ortadan kaybolur ve geri gelmez. O günden beri sürekli kabuslarında babasının mavi bir maskeyle eve döndüğünü ve onu kaçırdığını görüyordur. Çocukluk yıllarında annesinin yeni iş yerinden getirdiği kitap ve dergilerle okumayı çok seven Apollo, kitapları gelecekte mesleği haline dönüştürecektir. Gençliğinde evlerine babasına ait olan bir karton kutu gönderilmiştir ve bu kutuda annesi Lillian’ın modellik fotoğraflarından sularla ilgili farklı kitaplara kadar birçok şey bulunuyordur.

Günümüze döneriz ve Apollo’nun telefonuna Emma’dan döneceğini söylediği bir mesaj gelir. Havaalanında onu karşılar ve beraber bir yemeğe giderler. Emma çıktığı yolculukta herkesin gitmemesini söylediği bir göle gider ve göl kenarındaki yaşlı bir kadınla konuşur. Kadın ona 3 dilek hakkı verir fakat bileğine bağlayacağı ipi kesmemesi gerekiyordur. Apollo bu hikâyeyi dinledikten sonra dileklerini gerçekleştirmek için bir ipe ihtiyacı olmadığını söyleyerek Emma’nın bileğindeki ipi keser. İlişkileri devam eder ve evlenirler.

Emma’nın doğumu çok yaklaşmışken bir arkadaşlarıyla yemeğe giderler. Emma lavaboya gidince arkadaşları Apollo’ya Brezilya gezisinden ve dileklerden bahseder. Bu gezide Emma bir fotoğrafçının kamerasıyla korkunç bakışlarıyla çıplak olduğu bir fotoğraf çekilmiş ve bu fotoğraf şu an Norveç’te bir sergide sergileniyormuş. Ayrıca şu ana kadar söylememesi gerektiği iki dileği, iyi bir eş ve sağıklı bir çocuk, gerçekleşmiştir ama geriye kalan dileği öğrenmek üzereyken Emma’nın doğum süreci başlamıştır bu yüzden apar topar kalkmak zorunda kalırlar. Metroyla eve dönmeye çalışırlarken metro arıza yapar ve orda mahsur kaldıkları için doğum bir metro vagonunda gerçekleşir.

Bu mutlu aile tablosunun ileride bozulacağını anladığımız bir takım anlaşılmaz kesitler izleriz ve bölüm burada biter.

Esin Özcan / info@refleksif.com

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com