Bizimle İletişime Geçin

Sinema

“Bir Cumhuriyet Şarkısı” 25 Ekim’de Sinemalarda!

BKM, Ekim ayında vizyona girecek olan yeni sinema filmi “Bir Cumhuriyet Şarkısı”nın vizyon tarihini 25 Ekim, Cuma olarak açıkladı!

BKM, Ekim ayında vizyona girecek olan yeni sinema filmi “Bir Cumhuriyet Şarkısı”nın vizyon tarihini 25 Ekim, Cuma olarak açıkladı!

Güçlü oyuncu kadrosu, izleyen herkesi duygudan duyguya taşıyacak gerçek hikayesi, içinde geçtiği dönemi eşsiz bir dille anlatan, çekimleri ve kurgusuyla sezonun en çok merak edilen yapımı “Bir Cumhuriyet Şarkısı” dev prodüksiyonu ile de Türk sinema tarihinde özel bir yere konumlanacak.

Yönetmen Yağız Alp Akaydın, filmde gerçek karakterlere hayat veren Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet R. Şungar, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür, Emre Karayel ve Bensu Soral ve Okan Yalabık, 1930’lu yılların Türkiye’sinde bir avuç genç, yetenekli ve azimli insanın, henüz kurulmuş bir cumhuriyette kültür devriminin başlangıcı olarak kabul edilen, gurur ve umut dolu gerçek bir hikayeyi nefes kesen bir anlatımla gözler önüne serecek.

Ön hazırlıkları 250 kişilik bir prodüksiyon ekibi ile 1,5 yıl süren ve 2024 Mart ayında sete çıkan dev bütçeli yapım, Türk sinema tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olacak.

Tarihe not düşülmüş, yazılı ve görsel kaynaklara geçmiş hikayenin yaşandığı 17 ayrı mekan orijinaline sadık kalınarak 30 kişilik sanat ekibiyle yeniden düzenlendi. Mekanlar kadar, filmin içinde kullanılan objeler, kostümler ve sahnelerin çekimleri için de 5 aylık bir araştırma gerçekleştirildi.

Filmin ana castı ile beraber filmde yer alan 3.500 figüran için; 2.500 adet kostüm, 2.000 çift özel ayakkabı üretildi. Filmin taşıyıcı hikayesi opera sahnesinde 500 izleyici, Sofya Balosu sahnesinde de 600 figüran özel hazırlanmış kostüm giydi.

Filmde Bensu Soral’ın hayat verdiği Miti’nin Mustafa Kemal ile dans ettiği sahnede kullanılan büyüleyici gece elbisesi için ise 300m organze kumaş kullanılırken, özellikle ana karakterlerin giyeceği günlük kostümlerin gerçekliğini sağlamak için tüm parçalar tek tek elde zımparalanarak renkleri solduruldu.

Dönemin en vazgeçilmez aksesuarı şapkaların bir bölümü Londra’dan bir bölümü ise özel koleksiyonerlerin koleksiyonlarından temin edildi.

1,5 yıl süren hazırlık çalışmalarının ardından 8 haftada Ankara’da çekilen “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filmi sadece bir hikaye anlatmıyor; oyunculukları, mekanları, kostümleri, ışığı ve müzikleri ile her bir sahnesinde yaşatacağı hüzün, mutluluk, heyecan ve gururla izleyicisini o yıllardaki bu eşsiz mücadeleye ortak ediyor.

Devamını Oku
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sinema

Wonka ve Aquaman and the Lost Kingdom BluTV’de

Timothée Chalamet’li ‘Wonka’ ve Jason Momoa’lı ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ filmlerinin fantastik dünyaları BluTV’de açılıyor.

BluTV, tüm dünyada büyük heyecan yaratan filmleri, sinemadaki vizyon dönemlerinin ardından ilk kez kullanıcılarıyla buluşturuyor. Timothée Chalamet’li ‘Wonka’ ve Jason Momoa’lı ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ filmlerinin fantastik dünyaları BluTV’de açılıyor.

WONKA (İlk kez ve sadece BluTV’de): Willy Wonka’nın en büyük hayali kendi çikolata dükkanını açmaktır. Ancak onun hayallerine giden yolun önünde büyük bir engel vardır. Güçlü çikolata karteli, eksantrik Wonka’nın önüne pek çok zorluk çıkarır. Kartelin izni olmadan hiçbir şey yapamayan Wonka, bu durumun kendisine engel olmasına izin vermez. Küçük Noodle ve Umpa Lumpaların da desteği ile Wonka, çikolatalarının insanlara ulaşması için her yolu dener.

‘Aquaman and the Lost Kingdom’ (İlk kez ve sadece BluTV’de): İlk karşılaşmalarında Aquaman’i yenmeyi başaramayan ve intikam almaya kararlı olan Black Manta, onu sonsuza dek alt edebilmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Artık daha güçlü olan Black Manta’nın elinde kötücül bir gücü açığa çıkaracak efsanevi Black Trident vardır. Güçlü bir düşmanla karşı karşıya olan Aquaman, onu yenebilmek için Atlantis’in eski kralı olan hapisteki kardeşi Orm ile ittifak kurmaya karar verir. İki üvey kardeş, krallıklarını koruyup, dünyayı büyük bir yıkımdan kurtarmak için bu süreçte anlaşmazlıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

Devamını Oku

Sinema

Uğur Yücel, Mehmet Özgür ve Derya Alabora aynı filmde

Trajikomik, sıcak bir aşk ve arkadaşlık hikayesi anlatan ‘Aşkın Dünkü Çocukları’nda başrolleri Uğur Yücel, Derya Alabora ve Mehmet Özgür paylaşıyor.

CineGenna Pictures yapımı, ‘Aşkın Dünkü Çocukları’ filminin çekimleri başladı. Efsane isimleri bir araya getiren filmin yönetmen koltuğunda Levent Onan otururken A.Selim Tuncer yapımcı, Esra Seyrekbasan yaratıcı yapımcı görevlerini üstleniyor.

Trajikomik, sıcak bir aşk ve arkadaşlık hikayesi anlatan ‘Aşkın Dünkü Çocukları’nda başrolleri Uğur Yücel, Hülya Avşar ve Mehmet Özgür paylaşıyor. Karadeniz’in kendine özgü şehirlerinden biri olan Ünye’de, 4 hafta olarak planlanan çekimler keyifli bir ön çalışma sürecinin ardından yoğun bir tempoyla devam ediyor. 

Filmin efsanelerle dolu kadrosunda Derya Baykal, Derya Alabora, Jessica May, Yıldıray Şahinler, Ümit Çırak, Atilla Şendil, Ali Düşenkalkar, Mustafa Kırantepe, Mustafa Şimşek, Goncagül Sunar, Özlem Tokaslan, Meral Çetinkaya, Bilge Şen, Yonca Şahinbaş, Elif İskender, Burak Can, Nehir Gökdemir, Muharrem Yurtseven, Elif Çakman, Alma Terzic, Ömer Toprak Yılmaz da yer alıyor.

70’li yıllardan günümüze taşan buruk bir aşk hikayesini dönemin toplumsal konularıyla harmanlayan ‘Aşkın Dünkü Çocukları’ seyircilere tüm duyguları aynı anda yaşatacak.

Türkiye ve dünyaya ‘iyi anlatılmış, iyi hikayeler’ sunmak için çalıştıklarını dile getiren filmin yapımcısı A. Selim Tuncer ‘Nitelikli ve özgün yapımlara imza atmak için anlatılmayan hikayeleri gün yüzüne çıkarmaya gayret ediyoruz’ dedi.

Geçen yıl ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan ‘Son Akşam Yemeği’ filminin yapımını da üstlenen aynı ekip dört hafta boyunca Ünye’de çekimlere devam edecek.

Ana sponsorluğu Bambi tarafından üstlenilen ve Ünye Belediyesi tarafından desteklenen film 2025 yılının ilk aylarında sinemalarda olacak.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com