Müzik

Nuri Savruk: Ruhumdaki parmak izleri “İz”i ürettirdi #röportaj

Nuri Savruk, “İz” adlı yeni şarkısında ruhunun derinliklerinden gelen izleri dinleyicisiyle buluşturuyor. Biz de müzik yolculuğu ve yeni teklisi “İz” hakkında sohbet ettik.

Nuri Savruk, müzik kariyerinde 11. single çalışması “İz” ile 1,5 yıllık sessizliğini bozan başarılı bir müzisyen olarak karşımızda. Pop müzik patlamasının yaşandığı 90’lı yıllarda şekillenen müzikal yolculuğunu, çocukluk yıllarından itibaren dinlediği geniş yelpazedeki sanatçılar ve aldığı ilhamla pekiştiren Savruk, “İz” adlı yeni şarkısında ruhunun derinliklerinden gelen izleri dinleyicisiyle buluşturuyor. Biz de müzik yolculuğu ve yeni teklisi “İz” hakkında sohbet ettik.

Öncelikle bize müzikle kurduğun ilk bağı anlatabilir misin?

Müzikle kurduğum ilk bağ ilkokul yıllarıma gider. Küçük bir org beni çok heyecanlandırmıştı. Ödünç alıp duyduklarımı çalmaya çalışmak çok büyük heyecan oluştururdu içimde. İlk temasım oralara gider diyebilirim. İlk aldığım kaset 1988 Nilüfer’in “Esmer Günler” albümüydü.

Çocukluğunda evde ne gibi müzikler çalardı?

Zeki Müren plakları vardı babamın, Kayahan kasetleri, Barış Manço albümleri ve Neşet Ertaş kasetleri ki kendisiyle yıllar sonra tanışma ve uzun uzun sohbet etme şansım olmuştu.

Sen kimleri dinleyerek büyüdün?

Benim gelişim dönemim, 90’lı yıllarda ortaya çıkan Pop Müzik patlamasına denk gelir. O dönemi yiyip, içip, yuttum diyebilirim. Ama ne bulsam dinliyordum, sadece Türk Pop Müziği ile sınırlı kalmadım. Michael Jackson, Kargo, Frank Sinatra, Kayahan, başta tür ve tarz ayırmadan ne bulsam dinlerdim.

Yeni single’ın “İz”in hikayesi nedir?

İz’in hikayesi aslında içinde ve hiç de gizli değil. Ruhumda ki parmak izleri, bana İz’i ürettirdi. Üretim safhası diğer eserlerle benzer bir dönem içerdi. Ancak her safhası tamamlandığında yayınlanmasını beklediğimiz süre 4 ayı buldu. Bu hiç sevmediğim, sabırsızlandığım ve hatta yıprandığım bir süre oldu benim için. Ama ulaştı dinleyicisine nihayet.

Sende iz bırakan şarkılar hangileri?

Edip Cansever’in kaleme aldığı ve Kargo’nun şarkı haline getirdiği “Gözleri” başka bir yerdedir.

Exit mobile version