Bizimle İletişime Geçin

Kitap

Yekta Kopan, Kütüphane Söyleşileri’nde Arter’e konuk olacak

Arter’in, edebiyat ve sanat ilişkisine yeni bakışları mümkün kılmak amacıyla düzenlenen Kütüphane Söyleşileri serisinde Yekta Kopan konuk olacak.

Arter’in, edebiyat ve sanat ilişkisine yeni bakışları mümkün kılmak amacıyla düzenlenen Kütüphane Söyleşileri serisinde, kitapların ortaya çıkış süreçleri odağa alınarak çeşitli okuma biçimleri yorumlanıyor. Serinin ikinci konuğu, sanatın hemen bütün dallarıyla kurduğu yakın ilişkiyle tanınan ödüllü yazar Yekta Kopan olacak. Kopan’ın, 8 Haziran Cumartesi günü 17:00’de Arter Kütüphanesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştireceği söyleşiye katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresine mail atabilir ya da Biletix üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Arter Kütüphanesi’nde gerçekleşen Kütüphane Söyleşileri başlıklı konuşma serisi edebiyat ve sanat ilişkisine yeni bakışları mümkün kılacak bir ortam sunmayı amaçlıyor. Her etkinlikte farklı bir yazarın davet edildiği seri, ele alınan kitapların ve eserlerin ortaya çıkış serüvenlerine ve alt metinlerine odaklanırken, çeşitli okuma biçimleri yorumlanarak tartışmaya açılıyor.

Kütüphane Söyleşileri serisinin ikincisi kapsamında Arter, sanatın hemen bütün dallarıyla kurduğu yakın ilişkiyle bilinen yazar Yekta Kopan’ı ağırlayacak. İlk kitabı Fildişi Karası’ndan (2000) hayata çocukların dünyasından baktığı son öykü kitabı Bana Kuşlar Söyledi’ye (2021) disiplinlerarası ilişkiler kurmayı ve farklı yaşamlardan bilgiler derlemeyi yazın anlayışının merkezinde tutan Kopan, sanatın rolünü edebiyat penceresinden ele alacak. 8 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 17:00’de Arter Kütüphanesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek söyleşiye katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresine mail atabilir ya da Biletix üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Kitap

Chuck Palahniuk’in yeni romanı “Çığlık” raflarda

Chuck Palahniuk’in aynı anda hem tüyler ürperten hem de sürükleyici romanı Çığlık, Düşbaz Kitaplar etiketiyle okurlarla buluştu!

Yeraltı edebiyatının güçlü kalemi ve Dövüş Kulübü’nün yazarı Chuck Palahniuk’in aynı anda hem tüyler ürperten hem de sürükleyici romanı Çığlık, Düşbaz Kitaplar etiketiyle okurlarla buluştu! Çığlık, yıllardır kayıp olan kızını arayan bir babanın hikâyesi üzerinden Hollywood dünyasının çarpıcı renklerinin ardındaki karanlığı gözler önüne seriyor. Acının metalaştırılması ve sanatın tehlikeli gücü üzerine acımasız, bir o kadar rahatsız edici bir yansıma olan Çığlık, Palahniuk’in edebi gücünün zirvesinde olduğu, şimdiye kadarki en gerilim dolu, en cüretkâr ve türe meydan okuyan eseri…

Ayrıntı Yayınları’nın, dünyanın farklı köşelerindeki yeni hikâyeleri ve düşünceleri keşfe çıkan renkli markası Düşbaz Kitaplar, Bunu Bi’ Düşün ve Miras’ın ardından, yeraltı edebiyatının en önemli isimlerinden Chuck Palahniuk’in çarpıcı romanı Çığlık’ı da okurlarla buluşturdu.

Yıllardır kayıp olan kızı Lucy’yi arayan Gates Foster… Kusursuz çığlığı elde etmeye çabalayan Mitzi… Hollywood filmlerindeki çığlık efektlerinin arkasında saklı olan sır…

Gates Foster, kızı Lucy’yi on yedi yıl önce kaybetmiş olsa da onu aramaktan bir an olsun vazgeçmez. Yıllardır içinde sakladığı umudunda haklı çıkar ve yeni bir gelişmeyle yıllardır görmediği kızına dair ilk ize rastlar. Onu korkunç gerçekle buluşturacak bir iz.

Mitzi Ives, Hollywood filmlerinin özgünlüğünü sağlayan önemli ses efektlerini yaratan Foley sanatçıları arasında kendine önemli bir yer edinmiştir. Kendisinden önce bu işiyapan babasıyla aynı gizli teknikleri kullanarak şiddet ve korku sesleri konusunda sektörün önde gelen uzmanlarından birine dönüşmüştür. Tüyler ürpertici çığlıkların yaratıcısıdır.

Foster ve Mitzi, çok geçmeden kendilerini Hollywood’un göz alıcı renklerinin altında karanlıkta gizlenen şiddeti ortaya çıkarmakla tehdit eden bir çarpışma rotasında bulurlar.

Devamını Oku

Kitap

Arter’de “Kütüphane Konuşmaları” serisi başlıyor

Arter, edebiyat ve sanat ilişkisine yeni bakışları mümkün kılmak amacıyla düzenlediği “Kütüphane Konuşmaları” serisine başlıyor!

Arter Kütüphanesi’nde düzenlenecek “Kütüphane Konuşmaları” serisi, edebiyat ve sanat ilişkisine yeni bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Her etkinlikte farklı bir yazarın davet edileceği bu seri, ele alınan kitapların ve eserlerin ortaya çıkış süreçlerine ve alt metinlerine odaklanırken, çeşitli okuma biçimleri de tartışmaya açılacak.

İlk etkinlikte, 1983’te yayımlanan ilk romanı “Sevgili Arsız Ölüm”den 2022’de yayımlanan “Zamansız”a kadar Türkiye’nin edebiyatını yenileyen Latife Tekin’i konuk edecekler. Doğayla olan ilişkisiyle bilinen Tekin, sanatın rolünü edebiyat penceresinden değerlendirecek. Etkinlik, 23 Mart 2024 Cumartesi günü saat 17:00’de Arter Kütüphanesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek ve kayıt gerekmiyor.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com