Bizimle İletişime Geçin

Müzik

Can Temiz’den albüm öncesi son EP: Yerin Dibi Göğün Sonunda

Can Temiz, yeni albümü öncesi son düzlüğe girerek ‘’Yerin Dibi Göğün Sonunda’’ isimli EP’sini Warner Music Türkiye etiketiyle yayımladı.

Türk rock müziğin başarılı sanatçılarından Can Temiz, yeni albümü öncesi son düzlüğe girerek ‘’Yerin Dibi Göğün Sonunda’’ isimli EP’sini Warner Music Türkiye etiketiyle yayımladı.

Daha önce yayımladığı 1 EP ve 1 tekli ile albüm sinyalini ve albümle ilgili önemli ipuçlarını veren Can Temiz, özellikle söz yazımı konusunda çıtayı oldukça yükseltiyor.

Yerin Dibi Göğün Sonunda EP’sinde yer alan 3 şarkıdan odak şarkısı olan Mutlu Taklidi, Türkçe sözlü rock müzik türünde melankolik ve duygusal yapısı ile öne çıkıyor. Ayrıca EP’de, diğer bir yeni şarkı ‘’Ölü Çiçeklerin Üzerinde’’ ve geçtiğimiz aylarda yayımlanan ‘’Unutuyorum Ne Kadar Acıttığını’’ şarkıları da yer alıyor.

Tüm şarkıların söz ve bestelerine kendi imzasını atan başarılı müzisyen Can Temiz, projenin prodüktörlüğünde de rol alarak Ali Rıza Şahenk ile çalışmaları gerçekleştirdi. Kayıtlar, mix ve mastering çalışmaları ise Ali Rıza Şahenk tarafından kendi stüdyosu TheFatlab’da gerçekleştirildi.

‘’İlk defa kalbimi açabildiğim bir çalışma oldu.’’

Can Temiz, albüm öncesi yayımlanan son EP çalışması Yerin Dibi Göğün Sonunda ile ilgili duygularını ise şu sözlerle ifade etti: ‘’Yerin Dibi Göğün Sonunda EP’si konsept olarak da isim olarak da önceki EP’im Göğün Sonu Yerin Dibinde ifadesinin tam zıttına denk geliyor.

Göğün Sonu Yerin Dibinde EP’si daha ritmik ve hareketli üç şarkının olduğu bir çalışmaydı.  Yeni EP’m Yerin Dibi Göğün Sonunda daha melankolik, ağır tempolu ve duygusal aşk şarkılarını içeriyor.

Aslında zaten bu iki EP ve yeni iki şarkının da eklenmesiyle yayınlanacak bu albüm de bu zıtlık üzerine kurulu. O yüzden de adı Göğün Sonu Yerin Dibinde, Yerin Dibi Göğün Sonunda olacak.

“Göğün Sonu Yerin Dibinde” ve “Yerin Dibi Göğün Sonunda” konseptleri bunların iki temel parçasını temsil ediyor.

Bu EP’deki şarkıların düzenlemelerini ve prodüksiyonunu sevgili Ali Rıza Şahenk ile yaptık. Albümün bütününü tamamlamaya artık yaklaştığımız için de çok sabırsızlanıyorum ve tabii büyük resmi paylaşabilecek olmakla alakalı da heyecanım büyük.

Onun haricinde, daha duygusal ve daha yaralanmaya açık, daha savunmasız bir tarafımı gösterdiği için duygusal bir önemi de var bu projenin benim için. Can Temiz adıyla yola çıktığım bu solo projede de aslında bu kadar duygusal ve romantik şarkılara çok yer vermemiştim. Daha çok kendimle ilgili, varoluşsal dertlerle ilgili birtakım şarkılar yapmayı tercih ediyordum. Ürettiğim 20 şarkıdan sonra belki ilk defa kalbimi savunmasız bir şekilde açabildiğim bir noktaya geldim ve bu çalışma benim için biraz da bu duygu halini temsil ediyor.

Can Temiz’in albüm öncesi son EP’si Yerin Dibi Göğün Sonunda, 31 Mayıs itibarıyla Warner Music Türkiye etiketiyle tüm platformlarda yayımda! 

Müzik

Emre Fel listelerde yine 1 numara!

Emre Fel, son teklisi Sana El Pençe Durmam ile yine listelerde zirveye yerleşti. 

Yeni Anadolu ismini verdiği tarzı ile son dönemin en çok dinlenen isimlerinden olan başarılı sanatçı Emre Fel, son teklisi Sana El Pençe Durmam ile yine listelerde zirveye yerleşti. 

Veda Türküsü albümünde yer alan Senden Güzeli Mi Var ve Veda Türküsü şarkıları ile radyo tvlerde çok çalanlar listesinde uzun süre kalan Emre Fel, şimdi de son teklisi Sana El Pençe Durmam ile dijital streaming platformlarında başarısına başarı katıyor. 

Apple Music Top 100 Türkiye listesinde, YouTube En Popüler 100 Müzik Videosu listesinde, Türkiye’de En Çok Shazam’lanan Parçalar listesinde 1 numaraya yerleşerek zirvenin sahibi olan sanatçı, Spotify En İyi 50 Türkiye listesine de 4 numaradan giriş yaptı. 

Yaz boyu konserleri devam edecek olan Emre Fel, biletleri tükenen konserleri aracılığıyla da dinleyicilerle buluşuyor. Emre Fel, 5 Temmuz’da Balıkesir Erdek Orion Performance Hall, 6 Temmuz’da Kırklareli Pınarhisar Belediyesi, 13 Temmuz’da İstanbul Bakırköy Aqua Florya, 18 Temmuz’da Aydın Kuşadası Gençlik Festivali, 19 Temmuz’da Sakarya Sapanca Açık Hava Tiyatrosu, 26 Temmuz’da İstanbul Beylikdüzü Mask Beach ve 27 Temmuz’da Niğde Bor Kayabaşı Amfi Tiyatrosu’nda konser verecek.

Devamını Oku

Müzik

Canay Doğan’dan yeni tekli: Cesur Aşktan Yana

Canay Doğan, yaz dönemine enerjik ve 80’lere göz kırpan bir parçayla giriş yapıyor: Cesur Aşktan Yana

Geçtiğimiz 15 Mart’ta yayınlanan ‘Yosun (Lo-Fi Station) parçasıyla çalma listelerimizde epey vakit geçiren Canay Doğan, yaz dönemine enerjik ve 80’lere göz kırpan bir parçayla giriş yapıyor. Retro tarzı ve enerjik moduyla öne çıkan parçası ‘Cesur Aşktan Yana’ d’Art Music Co. etiketiyle ve klibiyle aynı anda tüm dijital platformlarda yerini aldı.

2021 yılında solo kariyerine başlayan Canay Doğan üretimlerine bir yenisini ekledi. ‘Cesur Aşktan Yana’ adını verdiği retro tarzdaki parçası, sanatçının türler arası geçişteki tecrübesini ortaya koyuyor. Alışılan Canay Doğan’dan farklı olarak yeni parça enerjik pop tınılarıyla dinleyicisine ulaşıyor. Parça farklı dünyaların insanlarının kavuşmasının zorluğunu merkezine alırken, İstanbul sokaklarında çekilen nostaljik temalı klibiyle dinleyenlerine; hem işitsel, hem de görsel olarak hitap eden bir çalışma sunuyor. Klip yönetmenliğinde Oğuzhan Üstün, prodüksiyonda ise Kenan Berke Özer yer alıyor. Parçanın kapağı için hazırlanan illüstrasyon ise Melodi Erdemir imzası taşıyor.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com