Bizimle İletişime Geçin

Müzik

Beta Berk Bayındır anısına kaydedilen ANKA yayında

Beta Berk Bayındır’ın adını ve müziğini ölümsüz kılmak adına eski kayıtlarının yeniden aranje edilmesiyle inşa edilen “Anka” albümü yayında!

2022 yılında kaybettiğimiz değerli rap müzik sanatçısı Beta Berk Bayındır’ı vefatının 2. yıldönümünde özlem ve rahmetle anmak, adını ve müziğini ölümsüz kılmak adına merhum sanatçının eski kayıtlarının yeniden aranje edilmesiyle inşa edilen “Anka” albümü, Epidemik Yapım prodüksiyonunda ve hip-hop janrasında mainstream anlamda ses getirmeyi başarmış Ezhel, Şehinşah, Patron, Contra ve sanatçının anısına saygı duyan birçok değerli sanatçıyla dinleyicilere sunuluyor. Albüm, Beta Berk Bayındır’ın aramızdan ayrılışının 2. Yıldönümü olan 25 Nisan 23:59’da yayınlanarak müzikal olarak küllerinden doğuşunu simgeliyor! 

Türkçe rap camiasına küçük yaşlarından itibaren büyük katkılar sunan, kalabalık bir kitlenin kalbini kazanan ve eserleriyle pek çok kişinin duygularına tercüman olan değerli müzisyen Beta Berk Bayındır, ne yazık ki 2022 yılında henüz 33 yaşındayken hayata gözlerini yummuştu. Yaşanan bu ani ve acı kayıp, geçtiğimiz yıl, rap müziğe gönül veren herkesin ve tüm sevenlerinin kalbinde derin yaralar açmıştı. 

Merhum sanatçının yaşamı boyunca gerek müzik kariyeri gerekse özel hayatında yanında olan hem yapımcısı hem de can dostu Server Uraz’ın öncülüğünde faaliyet gösteren Epidemik Yapım tarafından, ailesinin de isteği üzerine Beta’nın kaydedilmiş ancak yayınlanmamış kayıtlarına erişim sağlanıp, müzik dünyasının en sevilen isimlerinden biri olan Beta’yı ölümsüz kılmak adına yoğun bir prodüksiyon süreci başlatıldı. 

Geçtiğimiz yıl, “Anka” albümünün habercisi olarak 25 Nisan’da Ceza düetli “Kriminal”, 9 Eylül’de ise Zen-G düetli “Yaz Aşkım” yayınlanmıştı.”Anka” albümünde sunulan parçaları geçmişte yaptığı ancak yayınlanmamış olan kayıtlarından titizlikle toplandı ve Epidemik Yapım tarafından yönetilen bir kariyer planlaması ile hazırlandı. Bu sayede dinleyicilere Beta’nın asla aramızdan ayrılmayacağını ve müziğiyle sonsuza kadar yaşamak üzere yeniden doğacağı bir sürece de başlanmış olduğunu aktarıyoruz. Beta’nın her zaman hatırlayacağımız muzip ve güleç yüzünün yanında, ruhunun derinliklerinden kağıda döktüğü duygu dolu verse’lerin uyumunda ortaya çıkan “Anka” yayında! 

Yapılan tüm bu çalışmaların dinlenmelerinden elde edilecek kazanç ise Beta’nın babası Nezih Bayındır’ın öncülüğüyle açılan “Beta Berk Bayındır Bursiyerleri Derneği”ne bağışlanıp, durumu olmayan başarılı öğrencilere ve gelecek vaadeden genç müzisyenlere destek sağlamak için kullanılacaktır. 

Müzik

Emre Fel listelerde yine 1 numara!

Emre Fel, son teklisi Sana El Pençe Durmam ile yine listelerde zirveye yerleşti. 

Yeni Anadolu ismini verdiği tarzı ile son dönemin en çok dinlenen isimlerinden olan başarılı sanatçı Emre Fel, son teklisi Sana El Pençe Durmam ile yine listelerde zirveye yerleşti. 

Veda Türküsü albümünde yer alan Senden Güzeli Mi Var ve Veda Türküsü şarkıları ile radyo tvlerde çok çalanlar listesinde uzun süre kalan Emre Fel, şimdi de son teklisi Sana El Pençe Durmam ile dijital streaming platformlarında başarısına başarı katıyor. 

Apple Music Top 100 Türkiye listesinde, YouTube En Popüler 100 Müzik Videosu listesinde, Türkiye’de En Çok Shazam’lanan Parçalar listesinde 1 numaraya yerleşerek zirvenin sahibi olan sanatçı, Spotify En İyi 50 Türkiye listesine de 4 numaradan giriş yaptı. 

Yaz boyu konserleri devam edecek olan Emre Fel, biletleri tükenen konserleri aracılığıyla da dinleyicilerle buluşuyor. Emre Fel, 5 Temmuz’da Balıkesir Erdek Orion Performance Hall, 6 Temmuz’da Kırklareli Pınarhisar Belediyesi, 13 Temmuz’da İstanbul Bakırköy Aqua Florya, 18 Temmuz’da Aydın Kuşadası Gençlik Festivali, 19 Temmuz’da Sakarya Sapanca Açık Hava Tiyatrosu, 26 Temmuz’da İstanbul Beylikdüzü Mask Beach ve 27 Temmuz’da Niğde Bor Kayabaşı Amfi Tiyatrosu’nda konser verecek.

Devamını Oku

Müzik

Canay Doğan’dan yeni tekli: Cesur Aşktan Yana

Canay Doğan, yaz dönemine enerjik ve 80’lere göz kırpan bir parçayla giriş yapıyor: Cesur Aşktan Yana

Geçtiğimiz 15 Mart’ta yayınlanan ‘Yosun (Lo-Fi Station) parçasıyla çalma listelerimizde epey vakit geçiren Canay Doğan, yaz dönemine enerjik ve 80’lere göz kırpan bir parçayla giriş yapıyor. Retro tarzı ve enerjik moduyla öne çıkan parçası ‘Cesur Aşktan Yana’ d’Art Music Co. etiketiyle ve klibiyle aynı anda tüm dijital platformlarda yerini aldı.

2021 yılında solo kariyerine başlayan Canay Doğan üretimlerine bir yenisini ekledi. ‘Cesur Aşktan Yana’ adını verdiği retro tarzdaki parçası, sanatçının türler arası geçişteki tecrübesini ortaya koyuyor. Alışılan Canay Doğan’dan farklı olarak yeni parça enerjik pop tınılarıyla dinleyicisine ulaşıyor. Parça farklı dünyaların insanlarının kavuşmasının zorluğunu merkezine alırken, İstanbul sokaklarında çekilen nostaljik temalı klibiyle dinleyenlerine; hem işitsel, hem de görsel olarak hitap eden bir çalışma sunuyor. Klip yönetmenliğinde Oğuzhan Üstün, prodüksiyonda ise Kenan Berke Özer yer alıyor. Parçanın kapağı için hazırlanan illüstrasyon ise Melodi Erdemir imzası taşıyor.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com