Bizimle İletişime Geçin

Dizi

Los Farad #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

Los Farad, Prime Video tarafından 2023’ü aralık ayında yayımlanan bir aksiyon dizisi.

Los Farad, Prime Video tarafından 2023’ü aralık ayında yayımlanan bir aksiyon dizisi. Çocukluğu yetimhanede geçmiş olan Oskar, aerobik koçu olarak zengin bir muhitteki kadınlara ders vermektedir. Kendi salonu için paraya ihtiyacı varken Farad ailesinin kızı Sara ile tanışır. Farad’ların görkemli evinde düzenlenen bir davette aile hakkında bir sırrı öğrenir. Sara ile olan ilişkisi sebebiyle aileye dahil olmuştur ve istemediği işlere bulaşması gerekir. Kendi işini kurma ve mutlu bir ilişki hayaliyle çıktığı yolda uluslararası sorunların içinde düşer.

Oskar karakterini La Casa De Papel ve Elite gibi dizilerden tanıdığımız Miguel Herrán canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda Susana Abaitua, Pedro Casablanc, Adam Jezierski, Nora Navas gibi isimler yer alırken dizinin senaristliğini Alejandro Hernández, yönetmenliğini ise Mariano Barroso ve Polo Menârguez üstleniyor.

Dizi yüksek tempoyla ve akıcı bir anlatımla başlıyor ve farklı temaları hikayesine katarak ilerliyor. 80’li yılları ve gösterişli Marbella hayatını, kostümler ve görsel sunumla başarılı bir şekilde işlemiş, Soğuk Savaş’ın diziye bağlanması da aynı şekilde. İlerleyen bölümlerde baş karakterin girdiği yeni ve karmaşık dünyaya nasıl adapte olacağı ve bu dünyanın nereye uzandığını izleyecek olmak merak uyandırıcı. Fakat ilerleyen bölümlerde ilk tempoyu korumak, yaşanan aile dramaları ile birlikte zorlaşıyor. Sadece baş karakterler üzerinden ilerleyen hikâyede, yan karakterler biraz eksik kalabiliyor.

Hikâye hakkında daha detaylı bilgi sahibi olup, izlemeye karar vermek için ilk bölümün özetini yazının devamından okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

1.Bölüm

SPOILER İÇERİR

Küçüklüğünü yetimhanede geçirmiş Oskar, kendini “büyük hayaller kurmayan basit biri” olarak tanımlıyor. Yetimhaneden sonra amcasının yanına giderek kendini kurtarmış ve zengin insanların yaşadığı bir muhitteki spor salonunda kadınlara aerobik dersi vererek hayatını devam ettirmektedir. Kendi spor salonunu açmak istiyordur fakat yüksek kiralar sebebiyle amcası Manuel ile bir kafede konuşurken kafeden çıkan bir kız saldırıya uğrar. Oskar hemen kafeden çıkar ve kıza yardım eder ama kız onu tersler.

Sonraki gün aynı kız (Sara Farad) özür dilemek ve teşekkür etmek için Oskar’ın stüdyosuna gelir. Oskar, Sara’yı zorla derse davet eder ve sonrasında kahve içmeye giderler. Sara, Oskar’ı babasının doğum günü partisine davet etti.

O sırada Manuel bir emlakçıyla anlaşmıştır ve Oskar, partinin kendisine müşteri bulmak için iyi bir yer olacağını düşünüyordur. Ünlü müzisyenlerin sahne aldığı partide Farad ailesiyle ve devlette çalışan önemli kişilerle tanışan Oskar evin içinde gezerken duyduğu sesler sebebiyle alt kata iner. Duvarı bir anda delen bir el görür ve güvenlik geldiği için bir odaya saklanır. Odanın kapısı açılınca birinin darp edilmiş ve elleri bağlı halde tutulduğunu görür ve partiden hızla ayrılır.

Sara ne olduğunu anlamadığı için Oskar’ı yemeğe davet eder ve Oskar gördüklerinden bahseder. Evde tutulan adamın önceki hafta ona saldıran kişilerden olduğunu söyler Sara ve spor salonu için bir teklifte bulunur. Manuel bunları duyunca bu tarz bir anlaşma yapmaması gerektiğini söyler ama Oskar, “benim de hata yapma şansım olmalı” diyerek evden ayrılır. Faradların malikânesine gelir ve evi kontrol eder. Sara’yla yapacakları iş birliğinin tamamen şeffaf ve yasal olması konusunda anlaşırlar.

Gece Oskar, evde yalnız olmalarına rağmen duyulan tıkırtılara uyanır. Evi kontrol etmek için dolanırlarken üst katta Sara’nın sesini duyar ve birinin ona saldırdığını görür. Kapıda bekleyen diğer kişiyi merdiven boşluğundan atarak öldürür ve Sara’ya saldıran adam odadan çıkar. Kapıda Oskar’ı fark eder ve bir silah sesi duyulur. Sara, adamı vurmuştur. Yaşadıklarının şokunu atlatamayan Oskar, Farad ailesinin ne iş yaptığını sorar.

Esin Özcan / info@refleksif.com

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com