Bizimle İletişime Geçin

Yaşam

ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, sanatseverlerle buluşacak

ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı 6 Mart’ta gerçekleştirilecek ön gösterimle kapılarını açmaya hazırlanıyor.

ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı 6 Mart’ta gerçekleştirilecek ön gösterimle kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 10. kez 7 Mart – 10 Mart 2024 tarihleri arasında ATO Congressium’da gerçekleştirilecek olan ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 150’yi aşkın ulusal ve uluslararası katılımcı çatısı altında, 45 ülkeden birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacak.

ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı kapsamında organizasyonun konaklama sponsoru JW Marriott Ankara’nın Smyrna Salonu’nda bir araya gelen Danışma Kurulu üyeleri, açılış öncesinde fuarı her yönüyle değerlendirdi. Söyleşiler, 10. yıl ödülleri, dinletiler, projeler, katılımcılar, ziyaretçiler, bilet fiyatları, tanıtım gibi konular paylaşıldı.

Sanatın en seçkin örneklerinin her yıl olduğu gibi sanatseverlerle buluşma noktası olan ArtAnkara’da bu yılın onur ülkesi ise Macaristan oldu. Fuar kapsamında 28 söyleşi, 35 dinleti, 8 konser, atölye çalışmaları, konferans ve workshoplar düzenlenecek.

ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 7 – 10 Mart tarihlerinde arasında ATO Congresium’da 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

ArtAnkara Danışma Kurulu Üyeleri;

Bilgin Aygül (ArtAnkara Yönetim Kurulu Başkanı), Ahter Bademli Kıral, Beril Çavusoğlu, Celal Binzet, Deniz Zeyrek, Dicle Tuncay, Gürcan Türkoğlu, Hakan Esmer, Kadri Atabaş, Muharrem Sarıkaya, Mutlu Başkaya, Nazan Gezer, Nuray Demirer, Okan Sartaş, Prof.Dr. Candan Dizdar Terwiel, Prof.Dr. Hasan Pekmezci, Prof.Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof.Dr. Zafer Gençaydın, Prof.Dr. Zeynep Karahan Uslu, Sarp Evliyagil, Selin Bozkurt, Süleyman Dündar, Şevket Bülent Yahnici, Şükrü Küçükşahin, Tamer Levent, Tuğrul Velidedeoğlu

Devamını Oku

Yaşam

Grill İstanbul, yeme içme dünyasının yeni buluşma noktası oldu

Lezzet, müzik ve eğlencenin buluştuğu KüçükÇiftlik Park’ın yeni festivali Grill İstanbul, 1-2 Haziran’da binlerce İstanbulluyu ağırladı!

Lezzet, müzik ve eğlencenin buluştuğu KüçükÇiftlik Park’ın yeni festivali Grill İstanbul, 1-2 Haziran’da binlerce İstanbulluyu ağırladı! Izgara severler bu yıl ilk kez düzenlenen Grill İstanbul’da Levon Bağış, Yağız İzgül, Sidar Budak, Onur Balk gibi uzman isimlerin et seçme ve pişirmeden tadımlara, kokteyl yapımından dünya kahvelerini tanımaya farklı konularda gerçekleştirdiği atölyelere katılma ve ünlü restoranların stantlarını ziyaret etme imkânı buldular. Birbirinden lezzetli yemeklerin tadını çıkaran ziyaretçiler, düzenlenen yarışmalarda hem eğlenceli dakikalar geçirdi hem de ödüller kazandılar. Yemek ve eğlencenin, sohbet ve müziğin ızgara kokusuyla birleştiği Grill İstanbul, Cem Adrian, Yüksek Sadakat, KÖFN, Jabbar, Selin, Can Gox, Ceren Akın ve Emir Yargın’ın konserleriyle de İstanbullulara tadına doyulmaz bir festival yaşattı.

Kültür, sanat ve eğlencenin şehirdeki vazgeçilmez adresi KüçükÇiftlik Park’ın, barbekü kültürüne dair her şeyi ızgara tutkunların icin bir araya getiren yeni yeme içme festivali Grill İstanbul, 1-2 Haziran’da ilk kez gerçekleşti. Katılımcılar Grill İstanbul’da iki gün boyunca sevdikleriyle birlikte güneşin, baharın, yeşil çimlerin, dev ızgaralarda pişen barbekü çeşitlerinin, ateş başının ve müziğin tadını doyasıya çıkardılar.

Grill İstanbul’da yeme içme uzmanı Levon Bağış, şef Sidar Budak, miksolog Onur Balk, milyonlarca izlenen Orman Lezzetleri, şef Çağrı Burak Sağlam gibi isimler iyi et seçme ve pişirme, doğada pişirme yöntemleri, kokteyl yapımı gibi birçok konuda atölye çalışması gerçekleştirdiler. Sektöründe önde gelen ızgara eşlikçisi gıda, ev aletleri, outdoor yaşam tarzı markalarının da stantlarında yaptığı ikramlarla tadım imkanı sunduğu festival; katılımcılar, restoranlar ve sektör firmaları için bir ilk buluşma tadında geçti. 20 kişiye özel bir festival menüsü hazırlayan Yağız İzgül’ün “Şef Masası”nı sahiplendiği festivale Padre Burger, Adana İl Sınırı Ocakbaşı, Kanatçı Haydar, Elbet Steakhouse, Cantina Prime gibi restoranlar da en sevilen lezzetleriyle katıldılar. Somer Sivrioğlu’nun Efendy ve Tombik’inin, “Masterchef” öğrencilerinden Kıvanç Karadeniz’in Yirmi İstanbul’u ve Batuhan Bayır’ın Broger’iyle bir araya geldiği Grill İstanbul hem şefler, işletmeciler ve sektör önderleri hem de gastronomi meraklıları için bir buluşma noktası oldu.

İstanbullulara tadı damaklarda kalan bir deneyim yaşatan Grill İstanbul, gastronomiye dair zengin programının yanı sıra gün boyu devam eden konserleriyle de hafta sonuna damga vurdu. İlk gününde Yüksek Sadakat, Jabbar, Can Gox ve Ceren Akın’ı ağırlayan festival, ikinci gününde ise KÖFN, Selin ve “Emir Yargın: Klas Pop” projesiyle Emir Yargın’ı konuk etti. URU organizasyonuyla, NTV’nin medya sponsorluğunda düzenlenen Grill İstanbul’un renkli programı, Cem Adrian’ın muhteşem konseriyle sona erdi.

Yaşattığı lezzetli ve eğlenceli hafta sonunun yanı sıra sektörün gelişimi açısından taşıdığı önemle de fark yaratan Grill İstanbul, önümüzdeki yıl daha da geniş bir katılımla ziyaretçilerini ağırlamak için şimdiden hazırlıklarına başladı.

Devamını Oku

Yaşam

16 ülkenin çocukları, 23 Nisan’da İBB’nin konuğu olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İBB Kültür tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına birer armağan olarak sunduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı noktasında gerçekleşecek yedi günlük festival kapsamında dans gösterilerinin yanı sıra tiyatro oyunları, kortej yürüyüşü, konserler, akrobasi, sirk ve illüzyon gösterileri de çocuklarla buluşacak.

İBB Kültür tarafından 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya çocuklarını İstanbul’da buluşturacak. Festivale Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Macaristan, Kuzey Makedonya, Meksika, Kolombiya, Kosova, Litvanya, Polonya, Sırbistan, Slovakya ve Ukrayna’nın yanı sıra kardeş Filistin halkı ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden çocuk halk dansları toplulukları katılacak. Dünyanın dört bir yanından misafirlerin yanı sıra Türkiye’den de Ağrı, Gaziantep, Hatay, Malatya, Trabzon’dan halk dansları toplulukları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı bu renkli festivalde yer alacak. Ev sahibi kent İstanbul adına ise İBB Kültür Sanat Eğitimleri ile oluşan gruplar ve İstanbul’u temsil eden ekipler Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ne katılacak.

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Bayrampaşa Atatürk Parkı, Çubuklu Silolar, Çatalca, Sancaktepe Yaşam Vadisi, Turşucuzade Konağı, Tuzla, Üsküdar Sahil Meydanı ve Beyoğlu olmak üzere şehrin 12 ayrı noktasında gerçekleşecek.

16 ülkeden çocukları İstanbul’da buluşturacak Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ile ülkemizde 1979’dan bu yana düzenlenen ancak son yıllarda kamuoyu ilgisinin uzağında kalan uluslararası çocuk şenliği konsepti, İstanbul ölçeğinde ve kültür sanat odağında yeniden can bulacak. İstanbul’un dünya genelinde geleceğin kuşaklarına tanıtılmasını ve festival kapsamında ağırlanan çocukların birer İstanbul, Türkiye ve barış elçisi olmasını amaçlayan festival ile aynı zamanda hem İstanbul’un yeni bir uluslararası festival kazanması hem de Türk ve dünya çocuklarının sanat yoluyla bir arada yaşama kültürüne katkı sunulması hedefleniyor.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com