Bizimle İletişime Geçin

Dizi

Tapie #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

Tapie dizisinde durmak bilmeyen hırslı bir adamın Fransa’nın en tartışmalı kamusal figürlerinden biri haline gelmesine şahit oluyoruz.

Netflix, Bernard Tapie’nin hayatını konu alan ve 7 bölümden oluşan biyografik mini dizisini 13 Eylül’de yayınladı. Orijinal adı Class Art olan dizide durmak bilmeyen hırslı bir adamın Fransa’nın en tartışmalı kamusal figürlerinden biri haline gelmesine şahit oluyoruz.

Bernard Tapie, hayatı boyunca istediği noktaya gelerek zengin olmak için farklı alanlarda farklı işler yapmayı denemiş ve bata çıka kariyerinde ilerlemeye çalışıyordur. Sonrasında bu uğraşları sonucu müzik, iş dünyası, spor ve politikayla Fransa kamuoyunda popüler hale gelmiştir. Dizi boyunca da kendisinin amaçları uğruna neleri göze alacağını ve ne kadar ileriye gidebileceğini izliyoruz.

Tristan Séguéla ve Olivier Demangel tarafından 10 yıllık bir süreçle senaryoya uyarlanıp yönetilen bu dizinin başrollerinde Laurent Lafitte, Joséphine Japy, Patrick d’Assumçao, Catherine Chevallier gibi isimleri görüyoruz.

Dizi, izleyiciler tarafından başarılı uyarlama hakkında övgüler alsa da 3 Ekim 2021’de hayatını kaybeden Tapie’nin eşi Dominique ve çocukları, kendilerine dizi konusunda danışılmadığı gerekçesiyle Netflix’i sert şekilde eleştirdi. Tapie de ölümünden kısa süre önce kendisiyle ilgili bir dizi yapılmasını istemediğini söylemişti.

Hikâye hakkında daha detaylı bilgi sahibi olup, izlemeye karar vermek için ilk bölüm özetini yazının devamından okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

1.BÖLÜM

SPOILER İÇERİR

İlk sahnede Tapie’nin 1997 senesinde hapse girdiğini görüyoruz. Sonrasında 1966 yılına dönüyoruz. Bernard ve ailesi televizyonda onun katıldığı bir müzik yarışmasını izliyor. Bernard Tapie yarışmayı kazanıyor ve bir albüm çıkarma şansı kazanıyor.

Aradan 3 yıl geçiyor. Tapie, bir girişim için yatırımcıya ihtiyaç duyuyordur ve bu yüzden bankaları geziyordur. Yine başarısız geçen bir görüşmenin ardından kardeşinin tamirhanesine gidiyor. O sırada tamirhanenin olduğu arsayı alıp alışveriş merkezi inşası için kullanmak isteyen Bay Farid gelir. Kardeşi ile konuştuktan sonra oradan ayrılıyor.

Bernard evine geliyor ve kızına atıştırmalıklar hazırlıyor. Evlerine haciz geldiği için eşyalarının çoğu gitmiş. Akşam Bernard’ın ebeveynlerine ziyarete gidiyorlar. Bernard, Farid ile konuşmak istediğini söylüyor fakat önceki başarısızlıkları sebebiyle babası Bernard’a inanmıyor.

Babasını haksız çıkarmak isteyen Bernard, görüşmek için Farid’in ofisine gidiyor. Anlaşıyorlar ve ardından Bernard, beyaz eşya kiralayan bir mağaza açıyor. Farid’in asistanı Dominique, haftalık paylarını almak için mağazaya geliyor ve Bernard onu yemeğe çıkartıyor. Bernard evli olduğu için bu davranışından çok suçluluk duyuyor. Sonraki günlerde Farid mağazaya geliyor ve yeni bir şube açmaktan bahsediyor fakat Bernard’ın bu şubeyle bağlantısı olmasını istemiyor, ayrıca asistanından uzak durması hakkında da onu uyarıyor.

O sırada bir çalışan yanlarına geliyor ve Bernard’a babasının hasta olduğunu söylüyor. Apar topar çıkıp ailesinin evine gider. Babasının o an için önemli bir durumu yoktur fakat ambulansla gelen doktor, bir kalp krizinin onu öldürebileceğini söyler. Ambulans sayısı hakkında sıkıntılar olduğunu öğrenen Bernard bununla alakalı yeni bir iş yapmaya karar verir.

Bu yeni fikri için arabasına atlar ve Dominique’in yanına gider, onunla çalışmak istediğini söyler. Sonrasında evine bırakmak için kapısına gider fakat onunla beraber apartmana girer ve eşini aldatır. Sonraki gün geniş ailesiyle bahçede yemek yerken Farid, Bernard’ın evine gelir. Ve Farid, Tapie ailesine önceki gün yaşanan olaydan bahseder.

Esin Özcan / info@refleksif.com

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com