Bizimle İletişime Geçin

Müzik

Kemençe ve Daf’ın büyülü dansı: Hayale Mest

“Ghalandar” ile dikkatleri üzerine çeken meditasyon ve daf ustası Mareechi Asu bu kez “kemençe” ve “daf”ı buluşturuyor.

Mistik ve geleneksel müziğin 432 Hz frekansında kaydedilmiş özel bir deneyim albümü olan “Ghalandar” ile dikkatleri üzerine çeken meditasyon ve daf ustası Mareechi Asu bu kez “kemençe” ve “daf”ı buluşturuyor.

Tanbour üstadı Mehrdad Maleki ile kaydettiği albümle büyük beğeni toplayan sanatçı yine iki köklü enstrümanı buluşturarak kültürler arası köprü kuruyor.

Pers müziği zengin bir mirasa sahip ve bu müziğin önemli bir parçası olan Kemençe ve Daf, geleneksel Pers müziğinin ruhunu yakalayan iki önemli enstrüman olarak dikkat çekiyor. Mehrdad Nasehi ve Mareechi Asu, bu iki özel enstrümanı kullanarak benzersiz bir müzikal serüven sunuyorlar. “Hayale Mest” adını taşıyan bu albüm, bu iki yetenekli sanatçının işbirliği ile şekillenmiş bir başyapıt.

“Hayale Mest” albümü, Kemençe ve Daf’ın doğaçlamasından oluşan bir enstrümantal müzik serüveni sunuyor. Bu albüm, duygu dolu bir Kemençe ile coşku ve mistik bir sarhoşluk getiren Daf arasındaki büyülü bir dansı yakalıyor. İki enstrümanın birbirine olan bu benzersiz uyumu, dinleyicilere müziğin derinliklerine bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor.

Geleneksel İran müziği ile modern unsurları ustaca birleştiren Mehrdad Nasehi ve Mareechi Asu dinleyicilerini Kemençe ve Daf’ın büyülü dünyasına davet ediyor.

“Hayale Mest”; farklı yönlerini keşfeden ve sanatçılara yaratıcı özgürlük sağlayan Viya Müzik tarafından çok yakında dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Devamını Oku

Müzik

Süperstar Ajda Pekkan, Harbiye’de sahne alacak

BKM, bu yıl Harbiye konserleri serisinde 6 Ağustos’ta Türkçe Pop müziğinin yıldızı AJDA PEKKAN’ı ağırlayacak.

BKM, bu yıl Harbiye konserleri serisinde DenizBank Açıkhava Etkinlikleri’nde 6 Ağustos’ta Türkçe Pop müziğinin yıldızı AJDA PEKKAN ’ı ağırlayacak.

Yıllara meydan okuyan, sayısız hite imza atan ve bu yıl kariyerinin 60. yılını kutlayan Ajda Pekkan, Türkiye’de tüm zamanların en çok satan ve dinlenen kadın sanatçılarından biri.

Albümleriyle 15 milyondan fazla satış rakamına ulaşan sanatçı, 1977 yılında yayınladığı “Süperstar” albümüyle büyük bir başarıya imza attı ve Süperstar olarak anılmaya başladı. Turneler, sayısız ödül ve liste başarılarının yanı sıra The Hollywood Reporter’ın hazırladığı Gösteri Dünyasının En Güçlü 100 Kadını listesinde de yer aldı.

EFSANE ŞARKILARLA AÇIKHAVA’DA BİR SÜPERSTAR!

Söylediği şarkılar, imza attığı projeler, sahne kostümleri ve konserlerindeki olağanüstü performansıyla süperstar Ajda Pekkan’ın Harbiye Açıkhava’nın muhteşem atmosferinde gerçekleşecek konserini kaçırmayın…

Bu unutulmaz gecede Süperstar’a eşlik etmek için biletler, satışta.

Devamını Oku

Müzik

Nilüfer Yanya’dan yeni albüm öncesi tekli: Call It Love

Nilüfer Yanya, üçüncü albümü “My Method Actor”un duyurulmasının ardından yeni teklisi “Call It Love”ı paylaşıyor.

Nilüfer Yanya, 13 Eylül 2024’te Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğindeki Ninja Tune etiketiyle yayınlanacak üçüncü albümü “My Method Actor”un duyurulmasının ardından yeni teklisi “Call It Love”ı paylaşıyor.

Şarkıda Nilüfer kendi içine dönüyor ve dinleyicileri, derinliklerdeki gerçeklerle yüzleşmek ve sezgilerine güvenmek için kendisine katılmaya davet ediyor. Parçanın ilham kaynağı ve paylaştığı hassaslık hakkında şunları söylüyor: “İçgüdülerinize tamamen güvenmek bir tür cesaret gerektirir. Bu tamamen seni yönlendirecek çağrıya ve onun seni herhangi bir yere yönlendirmesine izin vermekle ilgili. Bırakın bu durum sizi tüketsin ve yok etsin.”

Bu çalışma, NME, Crack Magazine ve The Face’in övgülerinin yanı sıra The Guardian’ın haftalık çalma listelerinde ana single olarak desteklediği “Method Actor”un devamı niteliğinde. Clash, Loud & Quiet ve Dork gibi sanatçıların desteğini alan önceki single “Like I Say (I runaway)”in devamı olan bu şarkı, Rolling Stone tarafından 2024’ün en iyi şarkılarından biri olarak gösterildi. “Like I Say (I runaway)” da BBC 6 Music’te A listesine girdi ve BBC Radio 1’in çalma listesine eklendi.

Nilüfer, “My Method Actor”ı yazarken yaratıcı ortağı Wilma Archer (Sudan Archives/MF Doom/Celeste) ile birlikte stüdyoya kapandı. İkinci albümü PAINLESS’ın turunda bir yıl boyunca, plak şirketleri, ev ve albümler arasında bir geçiş dönemindeydi. My Method Actor, hayatın bir kısmından diğerine doğru hareket etme fikriyle ilgili ve albümün ilk tohumları 2023’ün başlarında ekildi. Bu tohumun filizleri ancak o yılın baharında ortaya çıkmaya başladı. Şarkılar oluşmaya başladıkça Yanya ve Archer kendilerini dünyadan uzaklaştırdılar. Yanya, “Bu açıdan en yoğun albüm…” diyor. “Çünkü sadece ikimizdik. Kimsenin bu balonun içine girmesine izin vermedik.” Londra, Galler ve Eastbourne’a yayılan küçük seanslar halinde yazıp kaydettiler. Kayıt atmosferindeki yaratıcı enerjinin kozasını hissedebiliyorsunuz: sizi sinematik bir sarmalın içine alırken bir o kadar da samimi hissettiriyor, sonunda sizi yarattıkları küçük dünyaya davet ediyorlar ve bu dünyanın sırlarını açığa çıkarıyorlar.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com