Bizimle İletişime Geçin

Dizi

The Horror of Dolores Roach #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

Prime Video’nun komedi-korku türündeki yeni dizisi The Horror of Dolores Roach, 7 Temmuz tarihinde yayınlandı.

Prime Video’nun komedi-korku türündeki yeni dizisi The Horror of Dolores Roach, 7 Temmuz tarihinde yayınlandı. Aynı isimli kurgu bir suç podcast’inin uyarlaması olan dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor.

Sevgilisinin suçunu gizlemek için yıllarca hapishanede kalan Dolores, 16 yıl sonra eski mahallesine döner fakat artık hatırladığı gibi bir yer değildir. Eski bir tanıdığı olan Luis ile karşılaşır ve Luis ona restoranının alt katında yaşama ve masözlük yapmasını teklif eder. Restoran batma noktasına gelmiştir ve bir süre sonra Dolores’in “sihirli elleri” bazı cinayetlere bulaşır. Ve sonrasında yamyamlık ile karşı karşıya kalıyoruz. Dolores davasının bir podcast’e daha sonrasında bir tiyatro oyununa uyarlanması üzerine Dolores tekrar ortaya çıkar, böylece hikâyeyi onun gözünden izlemiş oluruz.

Başrollerinde Justina Machado, Alejandro Hernández, Kita Updike, K. Todd Freeman gibi başarılı oyuncuların yer aldığı dizinin yönetmen kadrosunda Roxann Dawson, Edward Ornelas, America Young, Hiromi Kamata ve Eduardo Sanchez yer alıyor.

Dizi yarım saatlik bölümleriyle gayet akıcı ilerliyor. Bunun sonucu olarak hikâyeye de biraz hızlı başladığımızı hissediyoruz. Konusu ne kadar hoş olmasa da izlemesi o kadar da can sıkıcı değil. Oyuncuların da performansı gayet iyi. İlk yaşandığında cinayet zorlama ve abartı görünüyor fakat maalesef olay akışı bunu gerektiriyor. Ayrıca yamyamlığın komediyle beraber işlenmesi de bazı izleyiciler tarafından yanlış bulunuyor.

Bir suç podcast’i üzerinden ilerleyen hikâye, Only Murders in the Building dizisine benziyor; daha önce izleyip beğendiyseniz The Horror of Dolores Roach da hoşunuza gidecektir.

Podcast ikinci sezonunu yayınlıyor olsa da dizinin yeni sezonu hakkında bir açıklama yapılmadı. İlginizi çektiyse diziyi Prime Video üzerinden izleyebilir, konusu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz yazının devamından ilk bölümün özetini okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

TW: Kan hassasiyetiniz varsa dizi sizin için tetikleyici olabilir.

1. Bölüm

SPOILER İÇERİR

Dizi bir tiyatroda başlıyor, oyuncu elinde bir kalp ve yanında parçalanmış bir bedenle konuşuyor. Kalabalık oyuncunun performansına hayran kalıyor. Oyundan sonra kuliste oyuncu kutlamaya gitmek için hazırlanırken bir anda aynada herkesin öldüğünü düşündüğü Dolores’i görüyor. Dolores, üzerinden para kazanıldığı ve hakkındaki haberler yanlış olduğu için sinirlenir ve oyuncuya bu yanlışlığı düzelteceklerini söyler.

Geçmişe gideriz; Dolores, Dominik isimli bir uyuşturucu satıcısı ile birliktedir. Polisin evlerine yaptığı bir baskın sonucu Dolores tutuklanır fakat Dominik’in suçunu üstlenir bu yüzden 16 yıl boyunca hapishanede kalır. Hücresini paylaştığı eski bir masöz, ona işini öğretir. Sonunda hapishaneden çıktığında kimsesi yoktur ve Dominik’i bulma umuduyla eski yaşadığı yere, Washington Heights’a döner. Eski oturduğu daireye gider ve lavaboyu kullanmayı rica eder, yıllar önce sakladığı paraları bulmayı umar fakat orda değillerdir. Dışarı çıkar ve hala ayakta

kalmayı başarmış bir kafeyi ve sahibini görür. Kafenin sahibi Luis ile konuşurlarken Luis panik atak geçirir ve Dolores onu masaj yaparak sakinleştirir. Luis ona onunla birlikte kalmayı ve kafenin alt katında masörlük yapmasını teklif eder. Başta istemese de para kazanması gerektiği için kabul eder.

Sonraki bölümlerde Luis’in başı bina sahibiyle derde girer. Dolores hayatını düzene sokmaya çalışsa da bina sahibinin tacizi yüzünden onu öldürür ve sonrasında cesedi kaybetmenin bir yolunu bulmak zorundadırlar.

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com