Bizimle İletişime Geçin

Dizi

A Time Called You #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

Tayvan’da yayınlanan Someday or One Day isimli diziden uyarlama olan A Time Called You, ilk sezonu 8 Eylül’de yayınlandı.

Netflix’in son yıllarda ilgiyle takip edilen Kore yapımı dizilerine bir yenisi eklendi. Tayvan’da yayınlanan Someday or One Day isimli diziden uyarlama olan A Time Called You, ilk sezonunu 8 Eylül’de yayınladı.

Bir uçak kazasında kaybolan ve ölmediğini düşündüğü sevgilisinin yasını tutan Jun-hee, doğum gününde aldığı çiçeklerden ve mesajdan şüphelenir ve gizemli bir şekilde geçmişe, 1998’e giderek başka birinin bedeninde sevgilisine tıpatıp benzeyen biriyle tanışır. Aynı oyuncular fakat farklı karakterlerle ilerleyen dizi 1998 yılında, bir aşk üçgenindeki liseli 3 genci konu alıyor.

Başrollerinde Ahn Hyo-Seop, Jeon Yeo-been, Kang Hoon gibi oyuncuları gördüğümüz dizi Choi Hyo Bi tarafından yazılmış ve Kim Jin-won tarafından yönetilmiştir.

12 bölümden oluşan dizinin bölümleri ortalama birer saat sürüyor. Zamanda bizi ileri geri götürerek “acaba bir tarih veya mantık hatası mı var” diye düşündüren dizi ters köşe yaparak aslında iki zaman çizgisi olduğunu gösteriyor. Daha sonrasında çok fazla olay örgüsü içinde kayboluyorsunuz, çok fazla konu olduğu için bölümleri biraz dikkatli izlemeniz gerekiyor. Oyunculuklar izleyicilerin büyük bir kısmı tarafından beğenilse de dizinin hangi türde olduğu hakkında kafa karışıklıkları var; romantik, bilim kurgu, gizem, suç… Yine de vaktinizi ayırıp izlemek isteyebileceğiniz sürükleyici bir yapım.

Hikâye hakkında daha detaylı bilgi sahibi olup, izlemeye karar vermek için ilk bölüm özetini yazının devamından okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

1.Bölüm

SPOILER İÇERİR

*Dizide iki farklı zamanlarda aynı oyuncular yer aldığı için metinde karışıklık olmaması adına: Jun-hee ve Min-ju karakterleri Jeon Yeo-been tarafından; Yeon-jun ve Si-heon karakterleri ise Ahn Hyo-Seop tarafından canlandırılmaktadır.

Açılışı 27 Plak isimli bir dükkânda 1998’de yapıyoruz. Dükkânda çalışan kızı (Min-ju) dışarıdan izleyen sınıf arkadaşını (In-gyu) ve onun yakın arkadaşını (Si-heon) görüyoruz. In-gyu, Min-jun’dan hoşlansa da onunla konuşmaya çekiniyordur, arkadaşı onu kolundan tutarak dükkâna götürür ve konuşmalarını sağlamaya çalışır, fakat Min-ju aslında Si-heon’dan hoşlanıyordur. (Karakterlerin isimlerini ilk bölümün sonunda öğreniyoruz)

Daha sonra 2023’e geliyoruz, şık kıyafetleriyle çalıştığı şirkete gelen Jun-hee, sunum yapmak için bir toplantıya giriyor. Mesai sonunda Yeon-jun isimli birinin cenazesine gidiyor fakat ağlayarak törenin yarısında dışarı çıkıyor. 1 sene önce Jun-hee iş için kısa bir süreliğine New York’a gitmek istiyor fakat sevgilisi Yeon-jun ondan ayrı kalmak istemiyordu. Ona sürpriz yapmak için New York’a giderken uçak kazası sonucu kaybolan ve cesedi bulunamayan sevgilisinin öldüğünü kabul etmek istemeyen Jun-hee cenazeyi terk ederken peşinden Yeon-jun’un annesi gelir. Evlilik teklifinden ve doğum günü hediyesinin içinde saklı olan biryüzükten konu açılır, Jun-hee eve gelir ve doğum günü hediyesi olarak Yeon-jun’un ona özel yaptığı kutuya bakar fakat yüzük yoktur. Eskileri, hediyenin yapıldığı atölyeyi ve orda gördüğü bir çizimi hatırlar (okul kıyafetleriyle yağmurda koşan bir kız), çizimdeki kızın kim olduğunu sormuş fakat sevgilisi söylememiştir.

Tekrar 1998’e gidiyoruz, üçlü bir gün okul yolunda karşılaşırlar ve gitgide samimi olurlar, ayrıca Si-heon, arkadaşlarının arasını yapmak için bahaneler bulmaya çalışır.

Tekrar 2023; kazanın yıl dönümü ayrıca Jun-hee’nin doğum günüdür, üstünde not olmayan bir çiçek iş yerine gelir, hemen danışmaya gider ve oradan ayrılan siyahlar içindeki bir adamı fark eder fakat yüzünü göremeyiz. Vücudunda çeşitli yaralar bulunan ve bir değnek yardımıyla yürüyebilen adamın Yeon-jun olma ihtimalini düşünürüz. Akşam üzeri bir kafede otururken Jun-hee’nin telefonuna bilinmeyen bir hesaptan bir fotoğraf gönderilir, fotoğraf 27 Plak’ın önünde çekilmiş 3 arkadaşı görürüz, fotoğraftaki kıza kendini benzetir fakat bu ben değilim dese de diğer gençlerden birini Yeon-jun’a çok benzetir. İnternette fotoğrafı araştırırlar ve 2008’de kapatılan Schools Days isimli bir web sitesinde paylaşıldığını bulurlar.

Sonrasında dizinin başladığı ana döneriz ve bölüm boyunca Yeon-jun ve Jun-hee sandığımız liseli gençlerin aslında gerçek isimlerini öğreniriz.

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com