Bizimle İletişime Geçin

Dizi

Twisted Metal #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

NBC’nin yan kuruluşu olan yayın platformu Peacock’ın yeni dizisi Twisted Metal, temmuz ayında ilk sezonuyla yayınlandı.

NBC’nin yan kuruluşu olan yayın platformu Peacock’ın yeni dizisi Twisted Metal, geçtiğimiz temmuz ayında ilk sezonuyla yayınlandı.

Şu an sınırlı sayıda ülkede hizmet verse de platform farklı yapımlara imza atmıştır. Son yıllarda farklı platformlarda örnekleri artmaya başlayan video oyunu uyarlamalarına bir yenisi eklendi. Kadrosunda tanıdık simaları gördüğümüz aksiyon-komedi türündeki dizi, aynı isimli Twisted Metal video oyunundan esinlenerek ekrana uyarlanmıştır.

Ana karakterimiz John Doe, Amerika Bölünmüş Devletleri’nde yüksek duvarlarla sınırları çizilmiş şehirler arasında kuryecilik yapıyordur; bu sınırların dışındaki insanlar kötü şartlara rağmen hayatta kalmaya çalışırlar. İnternet gibi teknolojilerden çok geride olan dünyada silah ve arabalar kendini korumak isteyenler için çok önemlidir. John, uzun ve tehlikeli bir yolculukla ulaşabileceği bir paket karşılığında sınırların içerisinde yaşama teklifini kabul eder. Yolda karşılaştığı bir hırsızla beraber çeşitli zorluklarla; palyaçolar, polisler ve yamyamların da yaşadığı yollardan geçerek New Chicago’ya ulaşmaya çalışırlar.

Ünlü oyunculardan Anthony Mackie ve Stephanie Beatriz ile beraber Neve Campbell, Thomas Haden Church, Joe Seanoa gibi isimleri izlediğimiz dizinin senaryosu Michael Jonathan Smith tarafından yazılmış, Rhett Reese ve Paul Wernick tarafından yönetilmiştir.

Bölümler yarım saatten oluşuyor ve akıcı ilerliyor. Sadece bir macera dizisi olarak fena olmasa da bir uyarlama olması, orijinal materyalin hayranları tarafından iyi yorumlar almasını zorlaştırıyor. Dizinin oyuna kıyasla daha az cesur olması ve oyuna yapılan göndermeler haricinde bir sürprizinin olmaması, diziyi beklentilerin uzağında bırakıyor. Yine de dizi hala fazlaca kan, tuhaflık ve aksiyon içeren eğeleneli bir yapım. Henüz ikinci sezonun olup olmayacağı hakkında kesin bir açıklama yapılmadı.

Konusu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz yazının devamından ilk bölümün özetini okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

SPOILER İÇERİR

Dünya distopik bir hal almış ve şehirler kendini dışarıdan izole etmek için sınırlarına duvarlar örmüşlerdir, internet yoktur ve teknoloji sınırlıdır. Ana karakterimiz John, Sütçü lakabıyla takas karşılığı getir-götür yapan bir kuryedir. Şehirlerin arasından hırsızlardan kaçarak ilerler ve New San Francisco’ya gelir. Kapıdaki korumalardan şehrin yöneticisinin John ile görüşmek istediğini söyler. Yönetici iş teklifi için onu evine davet eder ve kocası ve bebeği ile yemek yerler. Yönetici, New Chicago’da bulunan bir paket karşılığında John’a koloniye katılma vaadinde bulunur. Başta uzak ve tehlikeli olduğu için kabul etmese de şehir çok cezbedicidir; yola çıkar ve harita için arkadaşına uğrar, arkadaşı bunun kötü bir fikir olduğunu söylese de dinlemez.

Hikâyenin diğer ucunda hırsız bir kadın ve abisini görüyoruz. Kendini polis olarak adlandıran bir grup tarafından yakalanırlar. Yaptıklarının sonucu olarak abisi öldürülür.

Kadın oradan uzaklaşır ve John ile Vegas’ta karşılaşırlar.

Diğer bölümlerde karakterlerimizin beraber yola devam ederken başlarından geçen olayları ve polislerin sırlarını öğreniyoruz.

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com