Bizimle İletişime Geçin

Dizi

Türk dizi sektöründe umutlar yeşerdi: Son Gün #inceleme

24 saat içinde öleceğini öğrenen bir insanın hayatı nasıl değişir? Son Gün dizisi, güçlü senaryosuyla bu sorunun peşine düşmüş.

24 saat içinde öleceğini öğrenen bir insanın hayatı nasıl değişir? Her bölümünde ayrı bir karakterin hikayesi ele alınmış olan Son Gün dizisi, güçlü senaryosuyla bu sorunun peşine düşmüş. Ünlü Psikolog Vedat Bilginer; insanın ölüm korkusunu anlamak ve 24 saat içinde öleceğini bilen bir insanın psikolojisini, bunu bilmenin doğuracağı sonuçları öğrenmek için bir deney yapmak ister. Terapi için kendine başvurmuş kişiler arasından hayat standartları, statüleri ve ekonomik durumları birbirinden farklı olan yedi kişiyi seçer. Bu yedi kişiyi aynı günde, 24 saat içinde öleceğine inandıracak bir deney planlar ve o yedi kişi arasından biri olan Namık aracılığıyla diğer altı kişiyi 24 saat içinde öleceğine inandırır. Namık, görevini tamamladıktan sonra ona da 24 saat içinde öleciğini söyler.

Vedat, deneyini kimsenin ölmeyeceği şekilde planlamıştır. İstediği yalnızca ölüm korkusu karşısında insanların verdiği tepkiyi izlemektir. Ancak yaptığı deney planı umduğu gibi gitmez. Kendisi dahi ölümle burun buruna gelir ve bu duyguyla yüzleşmek zorunda kalır.

Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizide Psikolog Vedat Tümer karakterini Uğur Yücel canlandırmaktadır. 8 bölümden oluşan son gün dizisinin ilk yedi bölümünde sırasıyla Erkan Petekkaya’nın canlandırdığı polis memuru olan Ozan’ın, Serhat Kılıç’ın canlandırdığı ve yoğun bir iş hayatı olduğu için yıllardır ailesini ihmal eden Sadık’ın, Ahmet Mümtaz Taylan’ın canlandırdığı ölüm tehdidi almış olan Sinan’ın, Kürşat Demir’in canlandırdığı kağıt toplayıcılığı yapan Tufan’ın, Nazan Kesal’ın canlandırdığı ev hanımı olan Ayşe’nin, Yasemin Allen’in canlandırdığı sosyal medya fenomeni olan ve hayatı sosyal medyadan ibaret olan Gizem’in, Cemal Toktaş’ın canlandırdığı bir seri katil olan Namık karakterinin hikayeleri anlatılmış. Bu yedi kişinin 24 saat içinde öleceklerine inanmalarıyla yaşadıkları psikoloji ve bu psikolojinin onları sürüklediği durum izleyiciye başarılı bir şekilde aktarılmış.

Aldığı hiçbir dosyayı yarım bırakmamasıyla meşhur bir polis memuru olan Ozan, 24 saat içinde öleceğine inandırıldığında kalan zamanını yarım kalan dosyasını tamamlamaya harcarken Sadık ise ailesini hep geri plana atmış olmanın pişmanlığıyla o yılları telafi etmek adına 24 saate haddinden fazla iş sığdırmaya çalışıyor. Sinan, aldığı ölüm tehdidinden sonra bir sürü önlem almasına rağmen Sinan’ın ölüm korkusu onun kendi kendine ölüme yürümesine sebep oluyor. İki kardeşine bakmak zorunda olan Tufan’ın duyduğu ölüm korkusu ise onu hayatını düzene sokması için teşvik ediyor. Ayşe ise sırf iki çocuğuna bu dünyada bir şeyler bırakabilmiş olmak için abisinden, geçmişte göz yumduğu şeylerin hesabını sormak istiyor. Gizem, son gününde sosyal medyadaki milyonlarca takipçisine rağmen aslında ne kadar da yalnız olduğunu fark ediyor. Vedat Tümer tarafından aldığı son işini bitirip sevgilisiyle yurt dışına kaçmak isteyen Namık ise sevgilisi onunla gelmek istemeyince tüm olup biteni öğrenmek için Vedat’la yüzleşiyor.

24 saat içerisinde ölecek olmak hepsine geçmişini, hayat gayelerini sorgulatıyor. Bütün hayatlarını nasıl yaşadıklarıysa son 24 saatlerini şekillendiriyor. Kimi pişmanlığını telafi etmek isterken kimi yarım kalan işlerini tamamlıyor. Kimiyse geçmişin hesabını sormak için yola koyuluyor.

Ustalıkla işlenmiş bir senaryoya sahip olan Son Gün dizisinin senaristi Belki Bahar, yönetmen koltuğundaysa Ahmet Sönmez var. Ufak mantık hataları bulunuyor olsa da dizinin tahmin edilemezliği bu durumu telafi ediyor. Dizi boyunca merak unsuru varlığını korumayı başarmış. Son Gün, Türk dizi sektörüne karşı umutlandıran cinsten bir dram dizisi olmuş.

Dizinin 8 bölümden oluşan 1. Sezonu Tabii platformunda yayında! 2. Sezonuyla ilgiliyse henüz bir açıklama yapılmadı.

Rabia Coşkun / info@refleksif.com

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com