Bizimle İletişime Geçin

Dizi

The Winter King #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

“The Winter King” kralın gayrimeşru oğlu Arthur’un krallıktan sürülmesi ve sonrasında bir savaşçıya dönüşme ve krallığı kurtarma sürecini anlatıyor.

Bernard Cornwell’in romanlarından uyarlanan MGM+’ın yeni dizisi “The Winter King” yayınlandı. Tarihi kurgu türündeki dizi, kralın gayrimeşru oğlu Arthur’un krallıktan sürülmesi ve sonrasında bir savaşçıya dönüşme ve krallığı kurtarma sürecini anlatıyor.

Arthur, kardeşinin ölümü üzerine saraydan atılır ve yanmış bir köyde bulduğu bir çocuğu iyileştirmek için bir ustasına götürür. Krallık hem içerden hem dışardan saldırı ve ihanetlerle karşı karşıyadır. Arthur evini kurtarmak için eski dostları tarafından eve çağırılır.

Başrollerde Iain De Caestecker, Eddie Marsan, Nathaniel Martello-White, Stuart Campbell, Valene Kane, Jordan Alexandra gibi isimleri görüyoruz.

Otto Bathurst, Farren Blackburn Anu Menon tarafından yönetilen dizi; Kate Brooke, Ed Whitmore tarafından senaryoya uyarlanmıştır.

İlk bölüm yavaş ilerliyor ve süresi uzun olmasına rağmen dolu bir hikâye izleyemiyoruz. Sinematografi olarak başarılı olsa da sahneler tekrara düşüyor. Ayrıca dizi, anlattığı dönemi özellikle dil kullanımı açısından doğru yansıtmıyor. Kitabı okuyan kişilerin yorumlara göre de değiştirilmiş kısımlar var. Din’in manipülatif kullanımına dikkat çekilmesi güzel detaylardan fakat genel olarak ilk bölüm vasattı. Fark ettiğinizde gözünüze batan detayları olmasaydı izlemesi daha keyifli bir dizi olabilirdi.

Prime Video’da yayınlanan dizi şu an Türkiye’de oynatılamıyor. Dizinin ilk bölümü 20 Ağustos’ta yayınlandı, şu an sadece 2 bölümü gösterimde. Eğer diziyi aralıksız izlemek isterseniz 5 Kasım’da yayınlaması beklenen sezon finalinden sonra izleyebilirsiniz. 

Konusu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz yazının devamından ilk bölümün özetini okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

TW: Kan hassasiyetiniz varsa dizi sizin için tetikleyici olabilir.

SPOILER İÇERİR

Dizi bir çatışma anında başlıyor, ana karakterimiz Arthur’un kardeşi (prens) ölmüştür. Arthur geri çekilme emri verir ve kardeşinin naaşını saraya getirir. Arthur Dumnonia Kralı’nın gayrimeşru çocuğudur, prensi korumakla görevlidir ama başarısınız olduğu için Kral Uther, Arthur’u dövmeye başlar. Bir yandan da odada bulunan kabile krallarını azarlamaya başlar. Saxonlara karşı birleşmeleri gerektiğini ama onların nankörlük ettiğini söyler, bir yandan da sinirini Arthur’dan çıkartırken Merlin adlı bir lider Kralı, oğlunu öldürmeden durdurur ve sürgün edilmesini söyler. Saraydan yaka paça atılan Arthur gitmeden önce yardımcısı Owain’i kraliyetin durumu hakkında uyarır ve kralların birlik olması gerektiğini söyler. Arthur saraydan atılır ve yolda yakılmış bir balıkçı köyüne gelir, orada bulduğu yaralı bir çocuğu (Derfel) tedavi etmesi için Merlin’in köyüne, Avalon’a getirir.

Aradan 8 yıl geçer. Merlin, kraliçenin doğumu için saraya gider ve yanında Darfel’i de götürür. Bebek doğduktan sonra Merlin bebeğe dokunarak geleceğini izler ve bu bebeğin kraliyete kötülük getireceğini söylese de Kral Uther, bebeği erkek olduğu için bunu umursamaz. Merlin durumun ciddi olduğunu söyler ve Arthur’u bulmak için saraydan ayrılır.

O sırada sarayı keşfeden Derfel çok etkilenir ve orada kalmak ister. 3 ay sonra sarayda bulduğu gizli bir odada Owain ile tanışırlar. O sırada diğer kabileleri yağmalayan Siliryeli birkaç kişi saraya gelir ve liderleri af dilemek için kralla görüşmek ister. Derfel de kralın odasına kadar onları takip eder. Prenses onlara ihanet edenlerin öldürülmesini ister fakat kral onlarla anlaşma yapar. Liderleri kralın önünde eğilirken vücudundaki bir dövme Derfel’in dikkatini çeker ve o kişiyi nereden tanıdığını hatırlar; liderleri, yıllar önce köyünü yakan ve annesini kaçıran kişidir.

O sırada Merlin, Gaul adında bir yere gelir ve Arthur’un eve dönmesini ister.

Esin Özcan / info@refleksif.com

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com