Bizimle İletişime Geçin

Dizi

The Claremont Murders #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

Avustralya’da yaşanmış ve yıllarca aydınlatılamamış gerçek kayıp ve cinayet davalarını konu alan dizi: The Claremont Murders

Avustralya’da yaşanmış ve yıllarca aydınlatılamamış gerçek kayıp ve cinayet davalarını konu alan dizi The Claremont Murders dizisi, 10 Nisan’da yayınlandı.

Aynı mekânın çıkışında kaybolan ve öldürülen kızların davası, yıllarca polisler ve gazeteciler tarafından takip edilir fakat suçlu 25 yıl boyunca bulunamaz.

Sadece 2 bölümden oluşan belgesel-diziyi Justin Monjo ve Michaeley O’Brien yazıp Peter Andrikids yönetmiştir. Başrollerde ise Laura Gordon, Aaron Glenane, Catherine Van-Davies ve Ryan Johnson gibi isimleri izliyoruz.

Dizinin bir mesajı var, bu mesaj duygusal olarak da daha güçlü verilebilirdi. Ailenin sıkıntılı sürecini ve acısını anlama noktasında empati yapmak biraz zor oluyor. Dizinin uzun süreli az bölümlerden oluşması nedeniyle bölümleri daha fazla uzatmak istememiş olabilirler.

Dosya detaylı ve iyi araştırılmış ve senaryoya başarılı bir şekilde uyarlanmış. Suç türündeki dizileri izlemeyi seviyorsanız izleyebilirsiniz.

SPOILER İÇERİR

İlk birkaç saniyede, 1988 yılında genç bir kadının evine giren ve ona saldıran bir adamı görüyoruz. Sonra hemen hikayelere başlıyoruz.

Sarah, Ocak 1996

Sarah ve arkadaşları Continental Hotel adlı bir otelin barında bir partiye katılırlar. Sarah erkenden ayrılır ve telefon kulübesini kullanarak bir taksi çağırır, bankta taksiyi beklerken bir araba ona yaklaşır ve sahne kesilir. Birkaç gün geçer ve eve dönmemesi üzerine ablası Amanda ailesine haber verir ve polise giderler. Polis olayı soruştursa da aylarca bir ipucu bulamaz. Olayı takip eden Alison adlı bir gazeteci aileyle ilgilenir ama aile yanlış ihbarların arasında kaybolur.

Jane, Haziran 1996

Jane aynı oteldeki bir partiden arkadaşlarıyla ayrılır fakat eve dönmek istemediğini söyler, caddede beklerken yanına birinin geldiğini görürüz ve nasıl olduğunu bilmediğimiz bir şekilde kaybolur. Polis tekrar araştırmaya başlar, soruşturma sırasında Lisa adında bir kız gelir ve önceki sene aynı mekân çıkışında kaçırılıp tecavüze uğradığını anlatır. Delillerin üzerine gidilse de yetersizlerdir.

1 ay sonra ormanda Jane’in cesedi bulur fakat ceset çürüdüğü için inceleme yapılamaz.

Ciara, 1997

Yine aynı mekân çıkışında kaçırılır. Ciara aynı zamanda Alison’ın oğlunun sınıfın arkadaşıdır. Çok geçmeden onun da cesedi bulunur.

İki yılın ardından bir şüpheli bulunur, bir polis kılık değiştirerek onu yakalar ve tutuklanır fakat yalan detektörü testinden kalmasına rağmen delil yetersizliğinden amirleri şüpheliyi serbest bırakılır, yıllarca takip edilir. Ayrıca amir olayla ilgilenen dedektifleri sırayla farklı departmanlara transfer etmeye başlar.

2000 yılına geliriz ve dosyayla ilgilenen sadece birkaç memur kalmıştır fakat çalışmaya devam ediyorlardır.

Son sahnede ailesiyle piknik yapan bir baba görürüz. İskelede yürür ve cebinden çıkardığı bir şeyi denize atar, bu Sarah’nın anahtarlığıdır. 

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com