Bizimle İletişime Geçin

Dizi

tabii’den mizaha yeni soluk: Koyu Beyaz #inceleme

Koyu Beyaz; sosyetik bir ailenin oğlu olan Alper’in ve Pakistan asıllı Ferhan’ın, Türkoloji bölümüne kabul edilerek yollarının kesişmesini anlatıyor.

Koyu Beyaz; sosyetik bir ailenin oğlu olan Alper’in ve İngiltere’de yaşayan Pakistan asıllı Ferhan’ın, senaristin hayal ürünü olan Thorvingen şehrinde bir üniversitenin Türkoloji bölümüne kabul edilerek yollarının kesişmesiyle başlayan bir komedi dizisi. İki karakterin tek ortak noktası ise Müslüman olmaları.

Gidecekleri üniversitenin ilk Müslüman öğrencileri olmaları, üniversitenin “medeniyet”ini göstermesi açısından önem taşırken dini değerlerinden uzak kalmış Alper ve Ferhan için bu durum o kadar da önemli değil. Kendi kültür ve değerlerinden Avrupalılar kadar haberdar olmadıkları gerçeğiyle yüzleşmeleriyle başlayan bu hikayenin, Alper ve Ferhan’ın kendi değerlerine yaklaştıkları bir yolculuğa dönüşmesine şahit tutmuş izleyenleri.

Konusu, alışılmış komedi dizilerinden oldukça farklı. Dizide güldürü unsuru olarak ekonomik, sınıfsal farklılıklar, cinsel unsurlar, aşağılama ve argo kullanılmaması; diyalogların güldürürken düşündürmesi izleyenlere alternatif bir mizah keyfi sunmuş. Dizi içerisinde verilmek istenen mesajlar, derste hocanın Alper’den tahtaya adını yazmasını istediği ve Alper’in ismini Eski Türkçeyle değil de Yeni Türkçeyle yazdığı, kendi dilimizin tarihine dahi nasıl yabancılaşmış olduğumuzun izleyiciye gösterildiği sahnede olduğu gibi olay örgüsüne uygun bir biçimde ve ince nüanslarla senaryoya yerleştirilmiş.

Uluslararası oyuncuların bir arada yer aldığı bir dizi olması bakımından da Koyu Beyaz, dikkat çekici bir proje. Başta Ferhan karakterini canlandıran Pakistan asıllı Atabiq Mohsin olmak üzere birçok oyuncu farklı etnisitiye sahip. Bu oyunculardan bazıları: Atiqa Odho (Pakistanlı), Tauseeq Heider (Pakistanlı). Merjem Siljiak (Bosna-Hersekli), Sueun Yoo (Güney Koreli), Charles (Carroll Amerikalı), Diana Chilingaryan (Ermenistanlı)…

Koyu Beyaz yapımcısı Ümit Sönmez, bir röportajında oyuncu seçimleri için yaklaşık 1400 aday ile görüştüklerini ve Türkçe bilmeyen oyuncularınsa iki ay boyunca Türkçe eğitimi aldığını söyledi.

Oktay Berber’in yazdığı ve yönetmenliğini Bülent İşbilen’in yaptığı Koyu Beyaz; Türk kültürünü, değerlerini, tarihini ve milli duygularını işlemeye çalışan diğer dizilerin aksine daha yenilikçi ve genç izleyici kitlesini yakalayan bir üslupla işlemeyi başaran bir komedi dizisi olmuş.

İlk çekimleri Gürcistan’da yapılan ve çekimlerine İstanbul’da devam edilen Koyu Beyaz dizisinin 8 bölümden oluşan ilk sezonu tüm bölümleriyle Tabii platformunda yayında. Dizinin 2. sezonu için hazırlıklar sürerken yeni sezonun ne zaman yayınlanacağıysa henüz belli değil.

Rabia Coşkun / info@refleksif.com

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com