Bizimle İletişime Geçin

Dizi

Who is Erin Carter? #inceleme – İLK BÖLÜMÜ NASIL?

Netflix’in yeni yapımlarından olan Who is Erin Carter?, 7 bölümden oluşan, aksiyon/suç türünde bir mini dizi.

Netflix’in yeni yapımlarından olan Kim Bu Erin Carter?, 7 bölümden oluşan bir mini dizi. Aksiyon/suç türündeki dizi İngiltere’den Barcelona’ya kaçan Erin ve kızıyla hikâyeye başlıyor.

Erin Barselona’da vekil öğretmen olarak bir okulda işe girmiştir ve kızı Harper da o okulda öğrencidir. Bir markette denk geldikleri silahlı bir soygunda Erin, kızını korumak için soğukkanlılıkla dövüşür ve soyguncunun silahıyla onu yaralar. Soyguncunun Erin’i tanımasıyla karanlık bir geçmişi olduğunu öğreniriz. Bir yandan kızının psikolojisi bozulan Erin, hem geçmişini saklamaya hem de yaşadıkları şehre adapte olmaya çalışırken başını daha da belaya sokar.

Başrollerinde Evin Ahmad, Sean Teale, Susannah Fielding, Charlotte Vega, Pep Ambròs olan diziyi Jack Lothian kaleme almış; Ashley way, Savina Dellicour, Bill Eagles yönetmiştir.

Dizi akıcı ilerlese de konusu bakımından farklı ve orijinal bir proje değil. Karakterin geçmişini merak ederseniz vakit geçirmek için bir hafta sonu başlayıp bitirilebilecek tek sezonluk bir dizi. Rotten Tomatoes sitesinde de %66 civarı puan almış ve ortalamanın üstü bir yapım. Hikaye hakkında daha detaylı bilgi sahibi olup, izlemeye karar vermek için ilk bölüm özetini aşağıdan okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

SPOILER İÇERİR

1.Bölüm

Erin ve kızı Harper, İngiltere’den bir balıkçı teknesiyle Barselona’ya kaçarlar ve 5 yılın ardından Erin evlenmiş, bir okulda vekil öğretmen olmuştur ve kızı da o okulda okumaktadır. Kızı bir müzikal için yapılan provada onunla dalga geçen Antonio adındaki bir çocukla kavga etmesi sonucu müzikalden atılır. Erin, kızını alıp eve dönerken bir markete uğrarlar ve silahlı iki kişi markete girer, Erin kızını korumak için soygunculardan birinin dikkatini dağıtmak ister, adamı yanlışlıkla kendi silahıyla vurur, o sırada adamın Erin’i tanıdığını görürüz ve adam yaralı şekilde hastaneye kaldırılır. Erin de hastaneye peşinden gider ve hastanede çalışan kocası da Erin’e yaralının odasını gösterir, yaralı Erin’e “Kate” diye seslenir ama o sırada fenalaşır ve ölür. Erin marketten kaçan diğer soyguncu yüzünden hala tedirgindir.

Sonraki sabah Erin koşuya çıkar ve Antonio’nun evine özür dilemeye gider ve o sırada çocuğun annesi Penelope’nin, babasını aldattığını görür. Evine dönerken polis olan komşusu Emilio’yu görür; Emilio, ona marketteki bir kamera kaydını izletir ve fazla soğukkanlı olmasının dikkat çektiğini söyler. Erin’i hafta sonu ifade vermeye çağırır. O gün okula gider ve normal bir vekil öğretmenken artık herkesin gözü Erin’in üstündedir. Fakat Antonio’nun annesi, Harper’ın okuldan atılmasını ister. Erin, kadına, onun kocasını aldattığını videoya çektiğini söyleyerek tehdit eder.

Erin sonradan ifade vermeye gider, ifadesini alan komiser ellerinde bir videonun olmadığını söyler ve Erin, Emilio’ya neden yasa dışı görüntü bulundurduğunu sorar ama cevap veremez.

O akşam Erin okuldaki müzikalde görevlidir, oyun sırsında bir kişi salondan ayrılır ve onun peşinen gider. Koridorda onunla karşılaşır ve onun marketten kaçan kişi olduğunu anlar, Erin’den geçmişte onda olan bir şey ister ve kavga ederler. Erin, bir sınıfta kadını bıçakla öldürür ve o sırada Emilio olay yerine gelir, cesedi alıp sınıfı temizlerler ve ormana giderler. Emilio’ya neden yardım ettiğini sorar ve o da başının belada olduğunu söyleyerek yardım ister. 

Sonraki bölümlerde Erin’in geçmişinin karanlık tarafını öğreniriz. Kızının psikolojik problemleri daha da kötüleşir. Erin bir yandan geçmişini çevresinden saklamaya, Penelope ile arasını düzeltmeye çalışsa da Emilio ile tehlikeli işlere karışır.

Esin Özcan / info@refleksif.com

Devamını Oku

Dizi

İlk ve Son’un ikinci sezonunun okuma provası yapıldı

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı.

BluTV’nin yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde derin bir etki bırakan dizisi ‘İlk ve Son’ için yeni sezon hazırlıkları başladı. Bir romantik ilişkinin ‘ilk’ anından ‘son’ anına kadar yaşanabilecek tüm dinamikleri izleyicilerin beğenisine sunan ‘İlk ve Son’ dizisi ikinci sezonuyla yine kalplerde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe Başrolde!

‘İlk ve Son’un ikinci sezonunda Hazal Subaşı ve Ulaş Tuna Astepe başrolleri paylaşarak izleyicilere tüm duyguları yaşatacak bir çifte hayat verecek. Senaryosu Hakan Bonomo’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın otururken görüntü yönetmenliğini ise Jim Gucciardo üstleniyor.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizide Muhammet Uzuner, Sevil Akı, Senan Kara, Neslihan Arslan, Zeynep Yüce, Naz Göktan, Seyhan Arman, Azra Aksu da yer alıyor.

Sürpriz isimlerin yer aldığı konuk oyuncular arasında ise Serhat Kılıç, Serdar Orçin, Sarp Levendoğlu, Kaan Sevi, İlker Kızmaz, İsmet Ege Tonbul, Hakan Atalay var.

Ortaks Yapım imzalı ‘İlk ve Son’ 2024 yılında BluTV’de olacak.

Devamını Oku

Dizi

House of The Dragon’un ikinci sezonunun resmi fragmanı yayınlandı

17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak House of the Dragon’un ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni sezonu için nefeslerin tutulduğu dizi House of The Dragon’u kullanıcılarıyla buluşturmak için geri sayımda. 17 Haziran’da ABD yayınının hemen ardından BluTV’de olacak dizinin ikinci sezon resmi fragmanı yayınlandı.

George R.R. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ adlı romanından uyarlanan ve Targaryen Hanesi’nin efsanevi hikayesini anlatan ‘House of The Dragon’dan yayınlanan yeni fragman heyecan dozunu artırdı.

Kanlı bir iç savaşın eşiğinde olan Westeros’ta Kral Aegon Yeşil Konsey’i, Kraliçe Rhaenyra ise Siyah Konsey’i savunmaktadır. İki tarafın olağanüstü bir mücadeleye gireceği ‘House of The Dragon’un yeni sezonu nefessiz izlenecek.

‘House of The Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de.

Devamını Oku

Copyright © 2022 Refleksif.com