Müzik

Efza ‘dan yeni single: Dolunay Meditasyonu

Efza’nın spiritüel elektro-alternatif yolculuğu Tamar Records ve GRGDN Müzik işbirliğinde yeni parçası Dolunay Meditasyonu ile devam ediyor.

Efza ‘nın spiritüel elektro-alternatif yolculuğu yeni parçası Dolunay Meditasyonu ile devam ediyor.

1994 doğumlu Efza Yordamoğlu, üç yıl önce Hüzün Kokar Bu Şarkı bestesiyle dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştı bile. Parça, zamanla markasıyla özdeşleştirilecek acı dolu ama bir o kadar da ritmik çalışmalarının ilkiydi. Prodüksiyonunun kayıttan mikse kadar her öğesini kendi yapan şarkıcı, bu birleşimin üzerine giderek Portishead’in Beth Gibbons’ıyla ve trip hop’ın altın çağının diğer birçok ismine yakınlığını da giderek daha çok hissettirdi. Sanatsal yönünün netliğiyle ve kendine yeterliliğiyle zaten dönemdaşları arasında dikkat çekiyorken, Sevdaliza ve FKA Twigs ayarında eşsiz görselleriyle de değerine değer kattı.

Bir dolunay gününde bırakma, özgürleşme ve dönüşme eylemlerinden ilham alarak şarkıyı yapmaya başlıyor Efza. Mücadelemizi vermeye devam ederken neye ihtiyacımız olduğunu bazen de aslında kim olduğumuzu unutup bir kaosun içinde yürümeye devam edebiliyoruz. Dolunay Meditasyonu, bazen kendimizle kalmamızın, kendimizle konuşmamızın değerini anlatıyor. İçinde farklı atmosferleri ve duyguları barındıran dolunay meditasyonunun söz-müziği, düzenlemesi, mixi ve ses tasarımları Efza’ya ait. Mastering Pieter Snapper’dan. Görsel dünyaya ise Studio Crew’den Arif Babat ve tasarımı ile Hümeyra Yılmaz eşlik ediyor.

Exit mobile version